Utazási kiállítás

2023.03.02. 10:44

Huszárral és imázsfilmmel reklámozták Komáromot

Nagy népszerűségnek örvendett Komárom standja a 45. Utazás kiállításon a fővárosi Hungexpo Kiállítási Központban. A helyi Tourinform-iroda és a Komáromi Városmarketing Kft. munkatársai számos kiadvánnyal, apró szuvenírekkel és programajánlatokkal érkeztek az ország legnagyobb idegenforgalmi rendezvényére.

Szinak Evelyn

A február 23–26. között zajló 45. Utazás kiállítás mottója idén a fenntarthatóság volt. A csütörtök és a péntek elsősorban a szakmának szólt, míg a hétvége a látogatóknak kínált sok-sok különlegességet. A rendezvény minden évben kiemel egy hazai térséget és egy külföldi országot. Idén előbbi a BalatonBike365 – Bringázz egész évben a Balaton környékén! projekt kapcsán a Balaton térsége, utóbbi az egzotikus úti cél, Madagaszkár volt. 

Komárom a Hungexpo A pavilonjában kapott saját standot, ahol egy huszár személyében Turbók Attila kulturális menedzser fogadta a látogatókat, és igazán nagy népszerűségnek örvendett. „A huszárok neve egybeforrt Komárommal, olyannyira, hogy a legújabb huszáros film, a Hadik egyik forgatási helyszíne is a Monostori Erőd volt” – mondta Turbók Attila, aki hozzátette, hogy a Monostori Erődben már készülnek március 15-re, hagyományőrző programokkal és színpadi produkciókkal egyaránt. 

A legtöbb látogató konkrét kérdésekkel érkezett a standhoz, látszott, hogy ismerik és szeretik Komáromot, ezért aztán szívesen visszatérnek a városba. 

A helyi Tourinform és a Komáromi Városmarketing Kft. munkatársai számos kiadványt vittek magukkal, köztük a legújabb Komáromi Kalauzt és a Komárom turisztikai magazint, de velük volt a Szuronyffy Szaniszló és a komáromi kisleány című mesekönyv, sőt, a szereplők Kemence Egyesület által készített mézeskalács figurái is, melyeket az érdeklődők magukkal vihettek. A Csillagerődtől egy gipszmásolatot kaptak kölcsön, hogy a kiállítás résztvevői kapjanak egy kis ízelítőt arról, mi is fogadja őket Komárom legújabb ékszerdobozában. A Csillagerőd annak a Liget Projektnek a részeként újult meg, mely az idei Utazás kiállítás kulturális díszvendége volt. 

A komáromi stand nagy népszerűségnek örvendett az Utazás kiállításon. A huszárok neve egybeforrt a várossal, ezért Turbók Attila magára öltötte a huszárok egyenruháját. FOTÓ: Komáromi Városmarketing Kft.

Proczeller Tamás, a komáromi Tourinform-iroda vezetője elmondta, a képernyőn a város öt imázsfilmjét mutatták be, emellett népszerűsítették a helyi turisztikai attrakciókat, a Brigetio Gyógyfürdőt és az erődöket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában