Csalók

2023.03.06. 10:34

Álvízművesek bukkantak fel Komárom-Esztergom vármegyében

Ismeretlenek önmagukat vízműves dolgozónak kiadva, vízmintavételre hivatkozva próbálnak bejutni magánszemélyek otthonába – figyelmeztette ügyfeleit az Észak-dunántúli Vízmű Zrt. közösségi oldalán.

kisalfold.hu

A csalók eddig Oroszlány, Baja, Tata, Esztergom, Lábatlan és Dorog térségében próbálkoztak. A mintavétel szükségességét azzal indokolták, hogy az adott településről több kifogás érkezett a víz minőségével kapcsolatban. Amennyiben sor kerülne egy esetleges mintavételre, ott megkérdőjelezhető hitelességgel „bizonyítják” az ivóvíz nem megfelelőségét. Ezután a jómódú családok anyagi lehetőségeit, illetve idősebb, egyedülálló, esetenként könnyebben megtéveszthető felhasználóik jóhiszeműségét kihasználva drága és szükségtelen víztisztító berendezéseket kínáltak megvásárlásra. 

Az Észak-dunántúli Vízmű Zrt. hangsúlyozza: a víz a legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer. Az ÉDV a teljes ellátási területén folyamatosan, a jogszabályi előírások szerinti gyakorisággal végez mintavételeket. A minőségi adatok a társaság honlapján is elérhetőek. 

A teljes ellátási területre kijelenthető, hogy a szolgáltatott ivóvíz minősége kitűnő és mindenben megfelel a jogszabályi előírásoknak. 
„Ezúttal is felhívjuk tisztelt Felhasználóink figyelmét, hogy Társaságunk vízmintavételt csak a Felhasználó által kezdeményezett, írásban rögzített megrendelést követő telefonos időpont- egyeztetés után végez. Lakásba, telephelyre, egyéb ingatlan területére csak a Vízmű által rendszeresített, fényképpel és sorszámmal ellátott, a személyazonosító okmánnyal együtt érvényes igazolvánnyal rendelkező szakembereket engedjenek be. 
Kérjük, legyenek figyelmesek, éberek, vigyázzanak értékeikre! Amennyiben úgy érzik, otthonukba csalók próbálnak a Vízmű által végzett munkákra (óraleolvasás, óracsere, vízmintavétel stb.) hivatkozva bejutni, úgy mindenképpen kérjék el a fent említett okmányokat, ellen- őrizzék a megjelent személyek személyazonosságát” – áll a közleményben. Abban az esetben, ha továbbra is fennáll a csalás lehetősége, akkor az ügyfelek vegyék fel a kapcsolatot az ÉDV-vel a 06-80/555-222-es telefonszámon, ahol megerősítést kaphatnak arról, hogy a kérdéses helyen és időben végeznek-e a vízmű munkatársai bármilyen betervezett feladatot. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában