Gálán köszöntötték a legjobbakat

2023.03.10. 18:57

A Vitos testvéreké Mosonmagyaróvár Város Sportdíja - galéria

A városi sportgála keretében jutalmazták Mosonmagyaróvár legjobb sportolóit. A rendezvény egyik fő produkciójaként Bánhegyi Adrien ugróköteles világbajnok még Árvay István mosonmagyaróvári polgármestert is megugráltatta, a leendő Mosonmagyaróvár Város Sportdíjasaival együtt.

Mészely Réka

Fotó: Kerekes István

A Haller Sport Majorette Egyesület táncával, az egyesületi zászlók bevonulásával nyitották meg a városi sportgálát a Flesch Központban pénteken, ahol egy filmet is levetítettek, mely betekintést engedett Mosonmagyaróvár színes sportéletébe.

A mosonmagyaróvári születésű Szabó Nóra sevillai maratonon elért országos rekorddöntésével kezdte beszédét Iváncsics János alpolgármester, aki szerint a tavalyi év kiemelkedő volt a város sportéletében az eredményesség tekintetében. Éppen ezért is nehéz dolga volt a zsűrinek, hiszen ennyi kiváló eredmény régen született.

– Akik jelen vannak, példaképül szolgálhatnak, s a világnak szüksége van példaképekre – szólt a városi sportgálán egybegyűlt sportolókhoz az elöljáró. Pálinger Katalin, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke szerint a Lajta-parti város sportélete virágzik. 

Hangsúlyozta: a sport jó, mert egészséget őriz, közösséget teremt, boldoggá tesz, sportolni csodálatos.

Sportgála Mosonmagyaróváron a Flesch Központban.
Fotós: Kerekes István

Az ünnepségen számos díjat átadtak. Kitartásért díjat Nagy Dávid, a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület sportolója érdemelt ki. Az Év tánccsoportja a Royal Kolibri Lil Kolibris formációja lett. Az Év utánpótlás csapata a Credobus Mosonmagyaróvár U19 csapata, az Év utánpótlás fiú sportolója Hancz Tamás, a Szenyor Kerékpáros Szabadidő Sportegyesület versenyzője, míg az év utánpótlás lány sportolója a Scheili Virág, a Mosonmagyaróvári Atlétikai Club fiatal sportolója. Az Év diákolimpikonja kategória győztese Demkó Janka, a Móra-iskola 8. évfolyamos tanulója.

Az eseményen bemutatkozott az Okay Dance, amelynek tagjai tavaly szeptemberben világkupán jártak Novalján, és bekerültek a TOP10-es gálába. Köszöntötték a jubiláló testnevelőket: így az idén 30 éves jubileumát ünneplő Dr. Tóthné Ruzsa Irént, aki a mo-sonmagyaróvári Piarista Gimnázium testnevelő tanára, a 40 éves jubileumát ünneplő Baranyi Pált, a Győri Szc Hunyadi Mátyás Technikum testnevelő tanárát. Az Év parasportolója címet Nagy Réka, a Mosonmagyaróvári Atlétikai Club és a Trappancs Szervátültetett Gyermekek Egyesületének parasportolója kapta, míg az Év masters sportolója Lackmann István a Magyaróvári Íjász Sportegyesület lett.

Az ünnep sztárfellépője, Bánhegyi Adrien ugróköteles világbajnok különleges számmal is készült: eleinte Árvay István polgármestert, majd a leendő Mosonmagyaróvár Város Sportdíjasait mozgatta meg ugrókötelével, nagy sikerrel. Továbbá a Tűzfészek Társulat is több számmal szórakoztatta az egybegyűlteket.

Az Év csapata díj szinte borítékolva volt, hogy azt a Motherson Mosonmagyaróvár felnőtt kézilabdacsapat veheti át, és innen került ki az Év női csapatjátékosa, Pásztor Noémi is, míg a férfiaknál Ócsai Máté, az MTE – 1904 asztalitenisz szakosztály felnőtt csapatának legfiatalabb versenyzője. Az Év női sportolója Németh Henriette, a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület Sárkányhajó szakosztályának sikeres versenyzője, a férfiak közül pedig Farkas László Kálmán a NUTU Team Sportegyesületből tűnt ki.
Árvay István emléklapokat adott át az edzőknek, akik nélkül ezen szép eredmények nem jöhettek volna létre. Az év edzője elismerést ezúttal is Gyurka János, a Motherson Mosonmagyaróvár edzője vehette át.

Az Év egyesülete cím birtokosa az MTE1904, míg Mosonmagyaróvár Város Sportdíját Vitos Elemér és Vitos Zoltán jégkorong szakedzők érdemelték ki.

A díjazottakat Segesvári Zsolt műsorvezető faggatta eredményeikről, terveikről egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában