Széchenyi 2020 program

2023.02.10. 15:07

Zöld beruházás Tatabánya szívében

A Széchenyi 2020 program „A városközpont és Dózsakert közösségi tereinek rekonstrukciója” című projekt keretében megújultak a tatabányai Fő tér zöldfelületei. A mélygarázs és a Városkapu Szolgáltató és Üzletház beruházások befejezését követően, szükségessé vált a Fő tér zöldfelületeinek rendezése. A beruházás összege mintegy 245 millió forint. (245.988.072 forint)

Kiss T. József

A Béke parkban növelték a terület vizuális-esztétikai értékét és a zöldfelület minőségét. A Városkapu Szolgáltató és Üzletház előtti terület fő feladata a megfelelő irányú és minőségű gyalogos megközelítés biztosítása, valamint az épület előtti részen egyszerű vonalvezetésű zöldfelület kialakítása. Az átközlekedésen kívül pihenésre, rekreációra is lehetőséget biztosítanak. A passzív pihenő-rekreációs célú funkciót egységes arculatú utcabútorokkal és interaktív szabadtéri kiállítással kívánják növelni.

A támogatás eredményeként a következő fő tevékenységek valósultak meg: meglévő növényzet tisztító metszése, meglévő gyalogos sétányok megújítása és új sétányok kialakítása, öntözőrendszer kialakítása, humuszolás, füvesítés, új kültéri lámpák telepítése. A városközpont zöldebbé, élhetőbbé tétele érdekében összesen 22 darab fát, 5500 darab  cserjét, 1610 darab  évelő és 2870 egynyári növényt ültettek ki. 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában