Balesetveszély

2023.02.14. 10:42

Vékony a jég, ne korcsolyázzunk a tatai tavakon!

Baleset- és életveszélyes jégre menni, korcsolyázni a szabadvizeken. A tatai tavakon is csupán 5 centiméteres a jég vastagsága.

kisalfold.hu

TataBár az elmúlt napokban hideg, fagyos volt az időjárás és a tavak felszínét a legtöbb helyen jég borítja, továbbra is tilos és életveszélyes a szabadvizek jegére lépni, ugyanis az nem elég vastag ahhoz, hogy biztonsággal használhassuk a téli sportokra. 

A tatai tavakon mért jelenlegi jégvastagság csupán 5 centiméter, a szabadvizek jegén viszont csak akkor lehet tartózkodni, ha a jég kellő szilárdságú, nem olvad, nem mozog. A jég terhelhetősége az alábbiak szerint a következő: kb. 8 centiméter vastagságú jég: egy felnőttet bír el, kb. 12 centiméter vastagságú jég: egy csoport használhatja, illetve sportolásra alkalmas, kb. 18 centiméter vastagságú jég: már lehet rajta szánkózni, fakutyázni. 

Bár a következő két-három éjszakára is fagyokat ígérnek a meteorológiai előrejelzések, ennek ellenére nincs terhelhető vastagságú jég sem az Öreg-tavon, sem a Cseke-tavon, sem pedig más szabad tatai vízfelületen, ezért kérjük, hogy senki ne menjen a jégre, mert baleset- és életveszélyes. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában