157 ezer kiló élelmiszer

2023.02.28. 15:55

Mentett élelemmel segítik a rászorulókat - 1 millió forint értékben adott át adományt és nyereményt Győrben a foodpanda - videó

A foodpanda kedden 500 ezer forintos adományt adott át a Magyar Élelmiszerbank Egyesület illetve félmillió forint értékű vásárlási utalványt a győri Borsics Eszternek, aki a cég nyereményjátékán nyert.

Gyurina Zsolt

Arany László (b), a panda market ügyvezető igazgatója és Nagygyörgy András (j), a Magyar Élelmiszerbank Egyesület külső kapcsolatok igazgatója.

Fotó: Cseh Róbert

Az eseményen elhangzott, hogy a Magyar Élelmiszerbank tavaly Győrben 157 ezer kiló élelmiszerrel 3780 rászorulón segített, a vármegyében 327 ezer kilogramm élelmiszer mentettek meg, ezzel 5800 nélkülözőn segítettek. 

Győr-Moson-Sopronban 28 áruházból mentik a szavatossági időhöz közeli, promócióból megmaradó vagy csomagoláshibás élelmet, amelyet Győrben nyolc szervezethez, gyermek- és idősotthonoknak, fogyatékossággal élőknek juttatnak el. 

Nagygyörgy András, az egyesület igazgatója azt is elmondta, a támogatást a győri rászorulók megsegítésére fordítják. Hozzátette, hogy a világon a megtermelt élelem egyharmada megy a kukába. Az Élelmiszerbank és a foodpanda együttműködésének keretében tavaly összesen 61 tonna élelmiszert mentettek meg közösen. 

Borsics Eszter a játék szerencsés nyertese, 500 ezer forintot költhet el a panda marketnál.
Fotós: Cseh Róbert

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában