Turbókörforgalom és útfelújítás

2023.02.13. 16:08

Lezárult a beruházás - Befejeződött a Tatai út - 81-es főutat összekötő körforgalom és a Tatai út bővítése Győrben

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében elnyert több mint 980 millió forintos európai uniós támogatásból és 236 052 625 forint önerőből valósította meg a projektet.

kisalfold.hu

Fotó: Marcali Gábor

A 81-es sz. főút – Tatai út – József Attila utca kereszteződésében meglévő körforgalmú csomópont - korábban Győr már más kereszteződéseiben is bevált - turbó körforgalommá átalakult. Ennek következtében szükséges volt a Tatai út mintegy 800 m, a 81-es számú főút kb. 500 m hosszú szakaszának 2×1 sávról 2×2 sávra történő bővítése. A kapacitásbővítéssel érintett szakaszokon új közvilágítási hálózatot építettek ki. A Tatai út – iparterület bejárata – benzinkút kijárat csomópontban jelzőlámpás rendszer épült, könnyítve ezzel a Házgyár és a MOL benzinkút irányából a kihajtást a Tatai útra. A Tatai út egyes szakaszain az előírásoknak megfelelően zajvédő falak épültek. Az útépítés következtében több helyen átépítették az ivóvíz- és szennyvízhálózatot. A Régi Szentiváni út és a Tatai út jelenlegi csomópontja megszűnt, helyette az Alsókert utca kiépítésével egy új kapcsolat jött létre a két út között. Az útépítéssel érintett szakaszokon a légvezetékes közműhálózatok földkábelesre lettek átépítve -írta közleményében Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata.

Fotós: Marcali Gábor

A beruházás következtében a körforgalmú csomópontnak jelentősen nőtt a kapacitása és a 2×2 sávos csatlakozások is nagymértékben segítik az Ipari Park megközelítését, lehetővé téve csúcsidőben a forgalom gyorsabb áramlását.

A tervezett beavatkozások miatt összesen 37 db fa kivágása volt szükséges, melyek pótlására a beruházás keretén belül összesen 84 db facsemete ültetésére került sor.

A kivitelezési munkák 2021. május 27-én kezdődtek és 2022. október 28-án fejeződtek be. A forgalom már tavaly ősszel birtokba vehette a megújult útszakaszt, a szükséges hatósági engedélyek birtokában pedig 2023. február végén az európai uniós támogatással megvalósult projekt is lezárul. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában