3 nap alatt összegyűlt

2023.02.13. 14:06

Két kisbusznyi adomány indult útnak Pannonhalmáról a törökországi földrengés túlélőinek

Két kisbusszal visznek ruhát és takarót Pannonhalmáról hétfőn Dunaharasztiba, ugyanis egy ottani cégnél gyűjtik az adományokat a törökországi földrengés túlélőinek. Az egyik sofőr Diyar Van Derik, a Pázmándfalun élő kurd művész volt: unokatestvérének felesége és két gyermeke vesztette életét a délkelet-anatóliai Diyarbakir egy összedőlt házának romjai alatt.

Gyurina Zsolt

Forrás: Diyar Van Derik

Mint Diyar Van Derik lapunknak elmondta, három nap alatt két kisbusznyi ruhát és takarót gyűjtöttek össze a törökországi földrengés túlélőinek. Szeretné ezért kifejezni háláját és köszönetét a Pannonhalmán és környékén élő embereknek, a Katolikus Karitásznak és a pannonhalmi önkormányzatnak, akik a földrengés első napja óta osztoznak a török emberek érzéseiben és átérzik fájdalmukat. Az adományokat hétfőn juttatják el a dunaharaszti elosztóhelyre.

Diyar Van Derik Törökországban, Diyarbakirban született. Szülővárosában több mint kétszázan haltak meg a földrengésben, a 600 ezres település fele összedőlt. Összeomlott az Unesco világörökségi listáján szereplő erőd és a hozzá tartozó Hevsel-kertek. 

Elmondta, hogy sajnos hiába reménykedtek napokon át, végül kiderült, hogy neki is halt meg a tragédiában hozzátartozója: Diyarbakirban élő unokatestvérének felesége és két gyermeke maradt a romok alatt. Négy napig bíztak a csodában, mostanra hivatalos lett a haláluk. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában