Bejárás

2023.02.22. 14:38

Épül a 83-as főút Győr és Pápa között - Győrnél közel 3 kilométeres zajvédő fal épül - fotók

Hetvenhárom százalékos készültségnél tart a 83. számú főút. Az útépítés mellett a győri bevezető szakaszon 2970 méter zajvédő falat is kialakítanak a lakosok érdekében. A tervek szerint az év végére befejeződnek az útépítési munkálatok.

Dániel Viktória

Fotó: Csapó Balázs

A térség legnagyobb fejlesztése a 83-as főút közel 100 milliárd forint értékű kivitelezése. A beruházás nagyban megkönnyíti majd az ingázók közlekedését, és véget vet a korábban jellemző dugóknak a szakaszon. Szerdán Kara Ákos országgyűlési képviselő, Dr. Dézsi Csaba András polgármester, Dr. Laczkovits-Takács Tímea és Szabó Jenő a térség két önkormányzati képviselője is kilátogatott a munkálatok helyszínére.

A Győr-Pápa közötti 2x2 sávos útfejlesztés egyik fontos kiegészítő beruházása a zajvédő falak kialakítása, valamint az úthoz tartozó közvilágítást is most vezetik beépítik ki a szakemberek

– mondat el Kara Ákos.

A fal tartóoszlopainak egy része már elkészült a ménfőcsanaki oldalon a Nádasdy utca és a Zsigmond király utca között 2150 méteren, a gyirmóti oldalon a a Ménfői út és a Malom utca között 820 méter hosszan alakítják ki a zajvédő falat.

A Győr és Pápa közötti szakaszt érintően idén tavasszal a szakemberek folytatják a kötő aszfaltréteg, majd a kopórétegek kivitelezési munkálatait, befejezik a híd műtárgyakat, végezetül pedig elhelyezik a forgalomtechnikai jelzéseket. A győri bevezető szakaszon két turbókörforgalom lesz, melyek kialakítását már szintén megkezdték a szakemberek, emellett az főút mellett kerékpárutat is kialakítanak. A munkálatok a tervek szerint haladnak, idén a negyedik negyedévre várható a beruházás teljes befejezése.

A 83-as számú út és a 8416. jelű út korrekciós szakaszának Pápa-Tét déli csomópont építési munkálatai miatt hétfőtől (február 27.) lezárják a 8416 jelű út Tétszentkút-Csikvánd közötti út Tétszentkút felőli 500 m-es szakaszát. Terelőútként a Tétszentkút – 83. számú főút – Gyarmat 8419 jelű út – Csikvánd útvonalat jelölték ki a szakemberek. A munkálatok várhatóan április 28 -ig tartanak a szakaszon. A 83. számú főutat érintően félpályás lezárásra lehet majd számítani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában