Sikeres próbaüzem

2023.02.10. 13:34

Energiát takarít meg és növeli a vízmű üzembiztonságát a szőgyei szivattyú

kisalfold.hu

Forrás: Pannon-Víz

Fotó: Borsi Viktória

A PannonVíz Zrt szőgyei vízműtelepén egy új, nagy kapacitású hálózati szivattyút telepített az energiahatékonysági pályázat keretében tavaly. Az eszköz közel 40 éves elődjét váltotta fel, amelyet a telep megépítését követően építettek be és lett egyik alappillére Győr és agglomerációja vízellátásának.

Az új szivattyú növeli a vízműtelep üzembiztonságát és energiát takarít meg. Legnagyobb teljesítménye 1200 m³/h  és a Mosoni-Duna alatt az NA600-as Keleti főnyomóvezetéken keresztül nyomja a tiszta és egészséges ivóvizet az Erzsébet ligeti és Marcalvárosi víztornyok közreműködésével Győr és térségében élő felhasználók felé.

Felkészülve a nyári megnövekvő vízfelhasználásra, a szivattyút a társaság szakemberei egy huszonnégyórás üzempróbára állították üzembe. A próbaüzem sikeresen zárult, a telep továbbra is biztonsággal tudja előállítani az ivóvizet felhasználói részére - adta hírül honlapján a társaság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában