2 kar 99 oklevél

2023.02.18. 19:10

Doktori avatás és diplomaátadó a győri Széchenyi-egyetemen - Fotók

A Széchenyi István Egyetem két karának diplomaátadó ünnepségét tartották szombaton.

Gyurina Zsolt

Fotó: Rákóczy Ádám

A Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karon nyolc nem jogász végzettségű vehetett át diplomát, és negyvenkét jogászt avattak doktorrá. Az Építész- Építő és Közlekedésmérnöki karon összesen 49-en vehették át diplomájukat (ebből építőmérnöki alapképzésen 9-en, közlekedésmérnökin 18-an), mesterképzéseken pedig 22-en.

- Kívánom, hogy hivatásukat tisztességgel gyakorolják, tudományukat szakadatlanul gyarapítsák - mondta a szombati doktori avatón a Széchenyi István Egyetem aulájában Smuk Péter, a Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar dékánja. 

Negyvenkét jogászt avattak doktorrá, ebből öten summa cum laude végeztek; mellettük nyolc nem jogász vehetett át diplomát. Köszöntőt mondott Friedler Ferenc, az egyetem rektora. 

A hallgatói önkormányzat által 16. alkalommal odaítélt Oktató a hallgatókért-díjat ezúttal Bartkó Róbert habilitált egyetemi docens kapta a hallgatók felé tanúsított nagyfokú segítőkészsége miatt. A hallgatókért végzett munkájának elismeréséül oklevelet vehet át Gábriel Zoltán János jogász szakon végzett hallgató.

Az Építész- Építő és Közlekedésmérnöki kar ünnepségén az egyetem rektora és Horváth Balázs dékán mellett köszöntőt mondott Mosóczi László, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója is. Összesen 49-en vehették át diplomájukat. 

Az Oktató a hallgatókért-díjat ezen a karon Szabó Ferdinánd egyetemi tanársegéd, az Építészeti és Épületszerkezettani Tanszék oktatója kapta. Pro Progressum-díjban részesült Aller Attila Krisztián és Szalai Péter hallgató az egyetemen működő szervezetek fejlődéséért végzett munkájukért. Kiemelkedő közösségi tevékenységéért Imregh András hallgató kapott díjat. 

Az ünnepséget a művészeti kar hallgatóinak műsora gazdagította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában