Várva várt beruházás

2023.02.14. 09:49

Ahová mindenki betérhet – Új közösségi ház épülhet Győrladaméron

Újabb hiánypótló beruházás valósulhat meg a közeljövőben Győrladaméron, egy TOP Plusz-os pályázat segítségével közösségi ház épülhet hamarosan mintegy 180 millió forintból.

Ollári Gergely

180 millió forintot nyert a település egy TOP Plusz-pályázaton a beruházáshoz. A felvételen Pappné Kett Adrienn, a község polgármestere és Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Önkormányzat elnöke.

Forrás: Győrladamér önkormányzata

Győrladamér lakosságának száma az elmúlt években folyamatosan emelkedett, ma már mintegy kétezren lakják. A településen eddig nem volt közösségi ház, ezért is adta be pályázatát az önkormányzat, egy új, modern közösségi ház megépítésére. 

– Mostanáig az eseményeknek, rendezvényeknek, szabadidős elfoglaltságoknak az intézményeinkben tudtunk csak helyet biztosítani, ezért éltünk a pályázat lehetőségével. Szükségünk volt egy olyan épületre, ahová bárki betérhet – mondta lapunknak Pappné Kett Adrienn polgármester. 

Az iskola bővítése is égető feladat, a tervek szerint az önkormányzat a tankerülettel már dolgozik azon, hogy további két osztály kapjon helyet az intézményben. Az új közösségi ház közvetlenül az önkormányzati hivatal mellett épülhet meg, mintegy 180 millió forintból, TOP-os pályázat segítségével. A megyei önkormányzat koordinálásával jelenleg is azon dolgoznak, hogy a megemelkedett építő­ipari árakhoz alkalmazkodva a beruházás közel 250 négyzetméteres legyen, modern és gazdaságos. 

– Bízom benne, hogy az új épület közösségi élményközpont lesz, a kulturális programjainkat mindenképpen itt kívánjuk majd megrendezni. Azt szeretnénk, hogy megteljen a ház, itt találkozhatnak majd a nyugdíjasklub tagjai is, akik jelenleg a hivatal emeletén tartják az összejöveteleiket – tette hozzá az elöljáró. 

A helyi nyugdíjasklub mellett szinte mindegyik civil szervezet profitálhat majd az új épületből, többek között a helyi horgász- és sportegyesület. A polgárőrség is igénybe vehetné a közösségi teret, úgy, ahogy a Vöröskereszt helyi szervezete. 

Hamarosan megkérhetik az építési engedélyt, majd elindulhat a beszerzési eljárás. A polgármester szerint a hiánypótló beruházás megváltoztatja a község jövőjét és erősíti a helyi közösséget. 
– A civil szervezetek mozgatórugói a falu életének. Reményeink szerint minél hamarabb az új épületben dolgozhatnak tovább, programokat rendezhetnek. Működésük elengedhetetlen helyszíne lehet az új épület, aminek mindenki örülhet majd a településen – zárta szavait Pappné Kett Adrienn polgármester. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában