Pannon-Víz

2023.02.11. 21:16

A biztonságos ivóvízellátásért - Sikeres szivattyú-próbaüzem Szőgyén - fotók

Tavaly egy energiahatékonysági pályázat keretében a Pannon-Víz Zrt. szőgyei vízműtelepén egy új, nagy kapacitású hálózati szivattyút telepített.

kisalfold.hu

Fotó: Pannon-Víz

Az eszköz közel 40 éves elődjét váltotta fel, amelyet a telep megépítését követően építettek be és lett Győr, valamint az agglomeráció vízellátásának egyik alappillére. Az új szivattyúberuházás növeli a telep üzembiztonságát és energiát takarít meg.

Ez a modern eszköz 1200 köbméter/óra legnagyobb teljesítménnyel a Mosoni-Duna alatt a keleti főnyomóvezetéken keresztül nyomja a tiszta és egészséges ivóvizet az Erzsébet-ligeti és marcalvárosi víztornyok közreműködésével a Győr és térségében élő felhasználók felé. Felkészülve a nyári megnövekvő vízfelhasználásra, a szivattyút a társaság szakemberei 24 órás üzempróbára állították üzembe.

Fotó: Pannon-Víz

A próba sikeresen zárult, a telep továbbra is biztonsággal tudja előállítani az ivóvizet felhasználói részére – adta hírül honlapján a társaság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában