Széchenyi István Egyetem

2023.01.23. 11:02

Gyermekvédelmi pályázat: a győri egyetem két munkatársát díjazták

Díjazták a győri Széchenyi István Egyetem két munkatársát. Soósné dr. Kiss Zsuzsannát emlékplakettel, Takács Katalint oklevéllel jutalmazták Janus Korczak nevével fémjelzett tudományos pályázatán.

Széchenyi-Egyetem

Soósné dr. Kiss Zsuzsanna és Takács Katalin

Fotó: Májer Csaba József/SZE

A Széchenyi István Egyetem két munkatársát, Soósné dr. Kiss Zsuzsannát, az Egészség- és Sporttudományi Kar tanszékvezető habilitált egyetemi docensét és Takács Katalint, a Tanárképzési és Módszertani Főigazgatóság képzési szakreferensét is díjazták azon a Janusz Korczak nevével fémjelzett tudományos pályázaton, amelyet a gyermekekkel foglalkozó szakemberek, oktatók, kutatók számára írtak ki nemrégiben.

A gyermekek jelenkori helyzetével és jövőjével foglalkozó tudományos munkájáért Soósné dr. Kiss Zsuzsanna Korczak emlékplakettet, Takács Katalin pedig elismerő oklevelet vehetett át kiváló teljesítményéért.

A Széchenyi István Egyetem egészségtudományi és pedagógiai képzési területein is nagy hangsúlyt kap a gyermekek jólléte, nevelése, a jövő generációjának innovatív fejlesztése.

Büszke vagyok rá, hogy a kollégákkal a Széchenyi-egyetemen, az ország legfiatalabb védőnőképző helyszínén olyan nyolc féléves képzést álmodhattunk meg, amely a múltból merítve, az elődök eredményeire alapozva, az aktuális társadalmi, egészségügyi, családi, egyéni igényekre, változásokra reagálva eloszlatja, illetve meghaladja a védőnői hivatással kapcsolatos elavult képeket. Nagy öröm a Tudományos Diákköri Konferencián is díjazott hallgatóink sikere és elhivatottsága is.

 – nyilatkozta Soósné dr. Kiss Zsuzsanna.

A megérdemelt emlékplakett.
Fotós: Májer Csaba József/ SZE

A pályázatról

A „Gyermeki lét, gyermeki sorsok” című pályázattal Janusz Korczak, a gyermekvédelem nagy alakja előtt tisztelgett a Janusz Korczak Tisztelőinek Baráti Társasága valamint prof. Jerzy Snopek, korábbi lengyel nagykövet, illetve a Lengyel Intézet és a Wacław Felczak Alapítvány. Az „Öreg Doktor” néven ismertté vált kiváló lengyel orvost, gyógypedagógust és nagy tehetségű írót egyben hatalmas küldetéstudattal bíró, karizmatikus nevelőként is számon tartják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában