Időközi választás után

2023.01.10. 15:01

A régi-új polgármester racionális gondolkodásban és tenni akarásban bízik Lövőn

A települést eddig is vezető Hollósi Gábort választotta polgármesterének Lövő a vasárnap megtartott helyhatósági választáson.

Bódvai Ildikó

Hollósi Gábor, Lövő újraválasztott polgármestere.

A valasztás.hu-n közzétett adatok alapján a két független jelölt közül Hollósi Gábor 331 szavazatot kapott, míg Lövői Gergely 270-et. A megválasztott hattagú képviselő-testületben mandátumot szerzett Vissi-Kelemen Adrienn (364 szavazat), Balics Kamill (316 szavazat), Szalai János (313 szavazat), Papp Tibor (274 szavazat), Horváth Martin (264 szavazat) és Tischlerné Németh Noémi (263 szavazat). Lövőn azért kellett időközi választást tartani, mert a képviselő-testület tavaly október 12-én feloszlatta magát.

– A dolog meglepett, de a képviselők 6:1 arányban megszavazták a döntést. Az ellenfelem arra hivatkozott a kampányában, hogy nem lehetett velem egyeztetni az ügyekről. Ennek ellentmond az a tény, hogy a testületi döntések 98 százaléka egyhangú szavazással történt, illetve, hogy új napirendi pontra nem érkeztek tőlük javaslatok – beszélt a múltról a pedagógus végzettségű Hollósi Gábor, aki 2006 óta vesz részt az önkormányzati munkában, 2014 óta pedig polgármesterként irányítja a települést.

A terveiről elmondta, a korábbi programjában nem tervez változtatást, a működésben azonban igen. – Reményeim szerint az új képviselő-testületben jelen lesz a higgadt, racionális gondolkodás és a tenni akarás egy közös célért, településünk fejlődéséért. Az eddigi fejlesztések megvalósulásához rengeteg munkára és utánjárásra volt szükség, ezt szeretném folytatni és a pályázati lehetőségeket optimálisan kihasználni.

További telkeket is szeretnénk értékesíteni, utakat, járdákat rendbe tenni és a közbiztonságot javítani a térfigyelő rendszer üzemeltetésével. Fontosnak tartom az együttműködést a civil szervezetekkel, valamint a település alapítványainak támogatását – adott ízelítőt terveiből a régi új polgármester.

Hollósi Gábor, Lövő újraválasztott polgármestere.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában