Felújítottak, korszerűsítettek

2022.12.22. 16:25

Új kamerákat és megszépült községházát kapott Mecsér karácsonyra - fotók

Öt kamera segíti már a mecsériek közbiztonságát, miután a meglévő hármat korszerűsítették és két újat is kihelyeztek a Kossuth és Ady Endre utca kereszteződésénél, valamint a József Attila és Dózsa utca kereszteződésénél. A községháza is megszépült, mindezt csütörtökön adták át hivatalosan Nagy István agrárminiszter és Széles Sándor főispán jelenlétében. 

kisalfold.hu

A közbiztonságot segíti a kamerarendszer bővítése is: erre a Leader keretében kétmillió forintot nyertek, 682 ezer forinttal kiegészítve így már öt berendezés figyeli a falut.

Fotó: Kerekes István

Csaplár Zoltán mecséri polgármester tájékoztatása szerint pályázati támogatásokkal és saját forrásból több energiatakarékossági fejlesztést is végeztek, ami most jól jön az energiaárak emelkedésekor. 

– A felújítási munka során kicserélték az épület hivatali részének teljes padozatát, a belső nyílászárókat, teljes egészében felújítoták a villamos rendszert, kicserélték a gázkazánt és komplett központi fűtést. Minden helyiséget klímával szereltek fel. Az épület új külső színezést, körülötte a járda térkövet kapott, és a hivatal előtti kavicsos felületet is leburkolták, ahol parkolókat alakítottak ki.

A pályázaton 21 millió forintot nyertünk, amit saját megtakarításunkból  2,5 millió forinttal egészítettünk ki – összegzett Csaplár Zoltán polgármester. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában