Séta után nyugalomban

2022.12.30. 15:07

Sétával segítenek a soproni kutyások az állatvédő egyesületnek, akik szilveszterkor is készenlétben állnak

Jótékonysági szilveszteri sétát szervez holnap a Soproni Kutyasuli, amellyel a Nektek Ugatunk Állatvédő Egyesületet támogatják.

Papp Fanni

A korábbi években is nagy sikere volt a szilveszteri sétának. Fotó: Soproni Kutyasuli / Facebook

A jótékonysági séta 10 órakor indul a Lőver Camping parkolójából, melynek célja lefárasztani a négylábú kedvenceket, hogy jobban átvészeljék a durrogtatás éjszakáját. Ugyanakkor a séta nemes célt is szolgál: a résztvevők a Nektek Ugatunk Állatvédő Egyesület fáradhatatlan munkáját is támogathatják. 

– Sokadik alkalommal szervezzük meg a szilveszteri sétát, amin évről évre egyre többen vesznek részt – részletezte Kozák Enikő, a Soproni Kutyasuli vezetője, aki a sétáról elmondta: könnyű útvonalon haladnak majd, így akár kisgyerekesek is részt vehetnek rajta. – A jótékonysági sétának erős közösségmegtartó ereje van, hiszen olyanok is vissza-visszatérnek ezekre a programokra, akik a suli tanoncai voltak – tette hozzá. 

A szervezők a sétára várnak mindenkit, de fontos, hogy jól szocializált kutyákkal vegyenek részt az eseményen, ahol mindenki a saját négylábújára figyel! Érdemes bilétát tenni a nyakörvre, illetve mindenki gondoskodjon a kullancs elleni védelemről. 

– Izgulunk a szilveszter miatt. Több segítőnk jelezte már, hogy idén is számíthatunk rájuk és indulnak, ha a szükség úgy hozza. A korábbi években ezen az éjszakán folyamatosan köröztünk a városban, de sajnos idén a megemelkedett üzemanyagárak miatt csak bejelentésekre indulunk el menteni. Igyekszünk mindenhova eljutni, ahol bajba jutott cicát és kutyát jeleznek – mondta el Tölli-Molnár Beáta. Hozzátette, Sopronban kilenc önkéntes áll készenlétben szilveszterkor, de lesznek segítők Hegykőről, Agyagosszergényből, Nagycenkről, Fertőhomokról, Jánostelepről és Tómalomról is, illetve Himodról. Minden önkéntes más és más módon tudja majd segíteni az egyesület munkáját. 

– A bejelentéseket Facebookon, üzenetben tehetik majd meg az oldalunkon. Egész éjszaka a gép előtt leszek, hogy rögtön reagálni tudjunk a segítségkérésre, de folyamatosan figyeljük a különböző csoportokat is. Fontos, ha tudja, a megtaláló fogja meg az állatot, hiszen mire mi odaérünk, már lehet, hogy messze elfut – fűzte hozzá az állatmentő. 

Jól jön a Támogatás

A Nektek Ugatunk Állatvédő Egyesület az év bármely időszakában örömmel fogadja a felajánlásokat. Jótékonysági szándék esetén keressék az egyesületet a www.nektekugatunk.hu honlapon vagy az azonos című közösségi ol-dalon. A támogatásokkal nemcsak az egyesület működését segítik, hanem a térségben bajba jutott állatokat is. Továbbá az önkéntesek szívügye a különféle megelőzést szolgáló akciók szervezése, amikbe beletartozik a kedvtelésből tartott állatok ivartalanításának szorgalmazása és a társadalom, különösen az ifjúság felelős állattartásra való nevelése is. 


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában