101 éve mondtak igent Magyarországra

2022.12.14. 13:31

A Hűség napjára emlékeztek Sopronban - Fotók

Papp Fanni

A hűség napi megemlékezés dr. Sopronyi-Thurner Mihály sírjánál kezdődött, majd a Hűségkapunál és a Sopronyi-Thurner Mihály szobránál folytatódott a Fő téren.

Fotó: Máthé Daniella

Sopron és a környező települések 101 évvel ezelőtt népszavazáson döntötték el, hogy Magyarországhoz kívánnak tartozni. A népszavazás emlékére 2001-ben december 14-ét a hűség napjává nyilvánították. Azóta minden évben megemlékezést tartanak az érintett települések vezetői. 

A hűség napi megemlékezés dr. Sopronyi-Thurner Mihály sírjánál kezdődött, majd a Hűségkapunál és a Sopronyi-Thurner Mihály szobránál folytatódott a Fő téren. Csendes főhajtással egybekötött koszorúzással lerótta tiszteletét Barcza Attila országgyűlési képviselő, Farkas Ciprián polgármester, valamint a népszavazásban érintett települések vezetői a városi tisztségviselőkkel és önkormányzati képviselőkkel, intézményvezetőkkel együtt. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában