Hori Yukarit köszöntötték

2022.11.22. 14:40

Extra programokkal is készül a diákjainak az japán tanárnő Sopronban - fotók

Régmúltra visszatekintő hagyománya van annak Sopronban, hogy a japán testvérvárosból, Kazunoból érkeznek nyelvtanárok. Az új oktató, Hori Yukari már megérkezett a városba, akit Farkas Ciprián polgármester és Simon István alpolgármester köszöntött kedden a városházán.

Papp Fanni

Fotó: Szalay Károly

Mintegy huszonöt éves hagyomány az, hogy ingyenes japán nyelvtanfolyamot indít a soproni önkormányzat, amely nem csak remek lehetőséget biztosít a soproniaknak, de ápolja a kapcsolatot a japán testvérvárossal is. A közelmúltban érkezett Hori Yukari, aki a következő két évet Sopronban tölti, hogy az anyanyelvét oktassa érdeklődőknek, illetve az itt töltött ideje alatt szeretné bemutatni a kultúráját is.

- Az első japán tanár 1997-ben érkezett Sopronba, azóta folyamatos az együttműködés Kazuno várossal. Az elmúlt évtizedekben szoros és kiváló partneri kapcsolat alakult ki testvérvárosunkkal. Az ingyenes nyelvtanfolyamok iránt rendkívül nagy az érdeklődés – mondta el Farkas Ciprián a tanárnő köszöntőjén, akit Simon Istvánnal együtt arról biztosított, hogy minden segítséget megadnak számára, és a soproniak vendégszeretetéről is meggyőződhet majd.

Az új tanárnőtől nem áll távol az európai kultúra, sőt még Sopron sem.

- Még középiskolás koromban cserediákként jártam Sopronban és egy hetet töltöttem itt. Már akkor láttam, hogy csodálatos a város! Az európai kultúra sem áll tőlem túl távol, ugyanis a tanulmányaim alatt egy teljes évet Németországban töltöttem - mondta el elöljáróban Hori Yukari, aki hazájában titkárnőként dolgozott a helyi egyetemen.

- Három hete vagyok Sopronban, ez idő alatt sikerül még jobban megismerkednem a várossal. Megfigyeltem, hogy számtalan régi és történelmi jelentőségű épület található meg itt. Ismerkedem a magyar gasztronómiával is, amiről annyit elmondhatok, hogy hatalmasak az adagok, de nagyon ízletesek. Eddig a legjobban a gulyásleves és a lángos ízlett - tette hozzá a tanárnő, akitől azt is megtudtuk, hogy a nyelvórákon túl extra programokkal is készül a diákjainak.

- Szeretném bemutatni az érdeklődőknek Kazunot, de tervezek gasztronómiai és kalligráfiai kurzusokat is.

Hori Yukari október végén érkezett a városba, így online formában már tanít haladó csoportot. Jövőév elejétől pedig elindul a kezdő tanfolyam is, amelyet személyes jelenléttel tartanak meg télen a Tankerületi Központ, tavasszal a Széchenyi-gimnáziumban. A jelentkezés módját majd az önkormányzat hirdeti meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában