Változik a nyitva tartás

2022.10.14. 10:23

Kormányablak - Csak Jánossomorját érintik a takarékossági intézkedések a megyében

A Miniszterelnökség tájékoztatása szerint, november 2. és tervezetten 2023. március 17. között egyes kisebb forgalmú kormányablakokban és okmányirodákban szünetel az ügyfélfogadás, vagy megváltozik a nyitva tartartásuk.

kisalfold.hu

Kormányablak a győri ETO Parkban. Fotó: Huszár Gábor / Kisalföld archív

Az intézkedésre azért van szükség, mert a sokszorosára megnövekedett energiaárak miatt a kormány 25 százalékos gázfelhasználás-csökkentést írt elő az állami szerveknél - olvasható a kormanyablak.hu-n.

Megyénkben 7 járásban (csornai, kapuvári, pannonhalmi, téti, mosonmagyaróvári, győri és soproni) összesen 11 Kormányablak működik, ezek közül 3-3 Sopronban és Győrben.

A tájékoztatás szerint, továbbra is minden járásban és fővárosi kerületben legalább egy kormányablak nyitva tart. Az érintett hivatalok munkatársai másik szervezeti egységekben látják el feladataikat. 

Megkeresésünkre a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal azt közölte, hogy megyénkben novembertől kizárólag a jánossomorjai kormányablakban változik az ügyfélfogadási rend. Ennek értelmében pénteki napokon az ügyintézés szünetel Jánossomorján, más napokat a korlátozás nem érint.
A megye további tíz kormányablakát és okmányirodáját nem érinti a változás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában