Közlekedés

2022.10.26. 22:05

Jövő héten megszűnik a zöld rendszámos járművek ingyenes parkolása Győrben

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata legutóbbi ülésén módosította a fizetőparkolók üzemeltetésére és használatára vonatkozó rendeletét. A változtatás értelmében 2022. november 1-jétől megszűnik a zöld rendszámmal ellátott járművek parkolási kedvezménye.

kisalfold.hu

Fotó: MW Archív

Az elmúlt időszakban jelentősen megnőtt a zöld rendszámmal rendelkező autók száma, ami a fizetőparkolás forgalomszabályozó hatásának fokozatos csökkenését okozta a győri fizetőparkoló-hálózatban

- írja közleményében a Győr-Szol Zrt.

A fizetőparkolás forgalomszabályozó szerepének megőrzése érdekében a rendeletmódosítás megszünteti a zöld rendszámos járművek parkolási kedvezményét, így 2022. november 1-jétől neki is az adott övezetben érvényes díjat kell fizetniük.

A felszíni fizetőparkoló-hálózat üzemeltetője kéri az érintett járműtulajdonosokat, váltsák meg jegyüket a helyszínen vagy vásároljanak bérletet. Bérletvásárlásra a Győr-Szol Zrt. ügyfélszolgálatain van lehetőség, részletek a gyorszol.hu oldalon

- teszik hozzá.

A közterületi töltőhelyeken a töltés időtartama alatt továbbra is biztosított a díjmentesség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában