Országos turnén a minisztérium

2022.10.14. 21:00

A fogyasztói tudatosságról tartottak előadást Győrben

Ollári Gergely

A Széchenyi István Egyetemre látogatott tegnap délután dr. Ku­­pec­ki Nóra, az Igazságügyi Minisztérium alkotmányjogi jogalkotásért és fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára. A minisztérium munkatársai a jogászképzést népszerűsítették. Idén nyáron az Igazságügyi Minisztérium szakmai irányítása alá került a fogyasztóvédelem. Erre tekintettel alkotta meg a kormány a fogyasztóvédelmi politikáról szóló kormányhatározatát, melyből négy fő területet lehet kiemelni: a digitális, az elérhető fogyasztóvédelmet, a jogalkalmazás egységességét, illetve a gyermekvédelmet. Az elérhető fogyasztóvédelem jegyében őszi szakmai napokat tart a minisztérium, és többek között meglátogatja a vidéki jogi karokat.

– Az intézmény hallgatóival beszélgettünk a jogászi életpályáról, a fogyasztói tudatosságról. A tárcának jogászösztöndíjai is vannak a vidéki egyetemek számára, ezért is érkeztünk Győrbe. Célunk, hogy közelebb hozzuk a fogyasztóvédelmet az emberekhez, és ezáltal növeljük a fogyasztói tudatosságot – fogalmazott lapunknak a helyettes államtitkár.

A minisztérium vezetői nemcsak az egyetemeket látogatják meg az országos turnén, hanem a középiskolákat, a kormányhivatalokat, a civil szervezeteket és a békéltető testületeket is. A látogatások alkalmával felmérik a fogyasztói panaszokat, amelyekre aztán majd egységes kormányzati, illetve állami fellépés szükséges. A Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karának termében több tucat hallgató gyűlt össze tegnap délután, és hallgatták meg az Igazságügyi Minisztérium képviselőinek előadásait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában