2022/23-as tanév

2022.08.31. 18:45

Több iskolában már a szerdai évnyitóval megkezdődött a tanév Győr-Moson-Sopronban - fotók Sopronból és Győrből

Több ezer diák ül vissza vagy ül be először Győr-Moson-Sopron megye oktatási intézményeinek padjaiba.

kisalfold.hu

Fotó: Szalay Károly

Sopronban is becsengetnek

Sopronban, az állami iskolákban mintegy 600 elsős diák kezdi meg a tanévet. - Az oktatási intézmények felkészültek, önkormányzati és állami támogatással számos oktatási épületben történt fűtéskorszerűsítés, energetikai fejlesztés – hangzott el korábban a tannév kezdéssel kapcsolatban a tankerületi központban, ahová Farkas Ciprián polgármester látogatott el. Elmondta, hogy az elmúlt esztendőkhöz hasonlóan az önkormányzat idén is ingyenes füzetcsomaggal lepi meg az általános iskola első és a második osztályosait, amire a több mint 1100 kisdiák jogosult.

A legtöbb iskolában a tanévnyitó ünnepséget szeptember 1-jén reggel tartják, a Soproni Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában szerdán délután volt.

Évnyitó Győrben

A győri Kazinczy Ferenc Gimnáziumban szerda délután tartották a tanévnyitó ünnepélyt, amely után az 5. évfolyamosok és a 9.c és a 9.ny osztály tanulói a tankönyveiket is átvehették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában