Az államalapításra emlékeztek

2022.08.20. 13:29

Csornán kitüntetésekkel ünnepelték augusztus 20-át - mutatjuk a díjazottakat - fotók

A csornai önkormányzat szombaton délelőtt tartotta meg Szent István napi ünnepségét a Városi Művelődési Központban. A rendezvényen, a hagyományoknak megfelelően átadták a városi kitüntetéseket is.

kisalfold.hu

Díszpolgári címet kapott Fazakas Zoltán Márton premontrei apát, csornai prépost-prelátus. Csorna Város Szolgálatáért Díjat vehetett át Szalayné Török Ibolya tanítónő, Némethné Élő Zsuzsanna, a szociális központ vezetője, Tóth Józsefné házi orvosi körzetes nővér. 

Ünnepi köszöntőt Winkler Zsolt, a Jézus Szíve templom új plébánosa mondott. Beszédében kiemelte: Szent István király működése során megnyílt az út népei számára nyugat felé és a magyarság attól kezdve illeszkedett be az európai keresztény népek közösségébe.

Az ünnepségen koncertet adott Várnagy Andrea Liszt-díjas zongoraművész és kárpátaljai tanítványa, Paládi Máté. Az újkenyeret Tubán József evangélikus lelkész és Winkler Zsolt áldották meg, majd dr. Bónáné dr. Németh Katalin polgármester szegte meg.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában