41 lámpa

2022.07.25. 13:30

Új, korszerű világítást kapott Sopron sokak által látogatott túraútvonalra, az Ojtózi sétány

A fejlesztés a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. saját forrásából, mintegy 15 millió forintból készült el.

Papp Fanni

Fotó: Máthé Daniella

A Soproni Parkerdő egyik legkedveltebb része a 700 méter hosszú Ojtozi sétány, amely csatlakozik a Várisi sétaúthoz, illetve az erdei tornapályának egy szakasza is ezen a nyomvonalon halad. Először 2010-ben kapott közvilágítást a sétaút, hogy a lakosság sötétedés után is ki tudja használni az erdei kikapcsolódás ezen lehetőségét. Az elmúlt években információs táblákkal és játszótérrel is bővült a sétány. A fejlesztés keretében pedig mintegy 41 darab lámpát helyeztek ki, melynek átadóján a városvezetés nevében Farkas Ciprián, polgármester és dr. Simon István, alpolgármester is részt vett.

- A Lőverek városrész folyamatosan fejlődik, melyre számtalan példa van. Megújult többek között a Lőver Uszoda, illetve számos út és sétaútvonal, de az egészséges életmódra ösztönző street workout parkokat is kialakítottunk. Az megújult sétányon pedig még komfortosabban tölthetik a szabadidejüket a kirándulók - fejezte ki örömét a polgármester.

- Két oka volt, hogy a TAEG Zrt. bevette a felújítási tervébe az Ojtozi sétányt. Az egyik, hogy sokan használják az útvonalat, így természetes volt az évek alatt a lámpák amortizálódása, illetve a másik oka az az energiatakarékosság volt. Több mint tíz évvel ezelőtt az akkori modern izzókat helyeztük ki, azonban ezek ma már elavulttá váltak és időszerűvé vált a lecserélésük - mondta el dr. Sándor Gyula a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette, a jövőt illetően tervben van egy új sétaút kialakítása a Trianoni emlékpark és az Erdő Háza Ökoturisztikai Látogatóközpont között, illetve folyamatban van egy új turistaszállás létesítése is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában