Elismerés a munkáért

2022.06.29. 11:43

Egészségügyi dolgozókat díjaztak Győrben a Semmelweis-napon - Fotók

Július 1-je Semmelweis Nap, a magyar egészségügy napja. A korábbi évekhez hasonlóan idén is átadták a Győr Egészségügyéért, valamint a Győr Szociálpolitikájáért díjakat.

Dániel Viktória

Fotó: Huszár Gábor

Köszöntőjében dr. Dézsi Csaba András polgármester kiemelte, hogy bár nem tudhatjuk előre pontosan, hogy merre halad a világ, de egészségügyre mindig szükség lesz. Mind a gyógyítás, mind pedig a szociális gondoskodás terén. A jelen egészségügyi dolgozóinak pedig fontos feladata, hogy példamutatásukkal motiválják a következő generációt.

A polgármester dr. Pergel Elza alpolgármesterrel közösen adta át az elismerő okleveleket.

A Szociális, Egészségügyi és Lakásügyi Bizottság javaslata alapján „Győr Város Egészségügyéért” díjat vehetett át:

  • Dr. Ladocsi Szilvia iskolaorvos, több, mint egy évtizedes lelkiismeretes munkája, széleskörűen elismert szakmai tevékenység és a diákok mentális egészségéért folytatott erőfeszítései elismeréseként.
  • Dr. Bábszki Erzsébet fogorvos több, mint három évtizedes alapellátásban végzett kiemelkedő fogorvosi munkája, köztiszteletnek örvendő személyisége és mindenkor segítőkész magatartása elismeréseként.

„Győr Város Szociálpolitikájáért” díjat adományoztak:

  • Tamaskó Mária Hajnalkának, a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat Győr szociális munkatársának, az elesett emberek megsegítésében, illetve közérzetük javításában vállalt szerepe elismeréseként.
  • Simon Szilviának, az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Győr műszakfelelős ápolójának a személyközpontú ápolás megvalósításában kiemelkedő szereppel bíró munkájának elismeréseként.

Az ünnepség zárásaként az egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Győr Idősek klubjának tagjai énekkel és verssel köszönték meg az egybegyűltek áldozatos munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában