Ünnepség

2022.06.04. 09:34

A nemzeti Összetartozás napját ünnepelték a soproni nyugdíjasok

A Nemzeti Összetartozás Napját tartotta a soproni Jereván lakótelep Lővéri Nyugdíjas Klubja a Jereván Településrészi Önkormányzattal közösen.

kisalfold.hu

A nemzeti összetartozás gondolata a legkisebb közösségekben is élő Fotó: Griechisch Tamás

Fotó: Tamas Griechisch

2021-ben elmaradt a Nemzeti Összetartozás Napjára tervezett műsoruk, idén viszont fontosnak tartották, hogy felidézzék a 102 évvel ezelőtti nemzeti tragédiát, egyben hangsúlyozva, hogy a magyar nemzet minden történelmi megpróbáltatás ellenére összetartozik – mondta el dr. Koltai Miklósné, a nyugdíjasklub elnöke, az igényes irodalmi műsor összeállítója.

Az eseményen Tóth Éva, önkormányzati képviselő, a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzatának elnöke elmondta: a nemzeti összetartozásról 2010-ben meghozott törvénynek, a magyar kormány nemzetpolitikájának köszönhetően mára a 1920-ban szétszakított magyar nemzet újra magára talált, önbecsülését visszaszerezte, erősödik hitben, közös szándékban és akaratban.

- A Trianoni fájdalmat a közös jövőbe vetett hitnek és tenni akarásnak kell felváltania, mégha fokozatosan is. A Nemzeti Összetartozás Napjának ebben kell megerősítenie minden közösséget szerte a Kárpát-medencében és a világon. Ezen a napon, amely fájdalmakat szakít fel mindig, ma már - az összetartozás érzetével - az elmúlt száz év sikerei is fontosak, az, hogy minden nehézség ellenére megmaradt a hazánk és megmaradtunk magyarnak.

Az önkormányzati képviselő örömtelinek nevezte, hogy ma Magyarországon már a legkisebb közösségek is fontosnak tartják ezt a napot és az megemlékezést a magyar egységről. Az összetartozás, összefogás az, ami eredményre vezet minden közösségi ügyben – tette hozzá a képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában