Megszépül a faluház

2022.04.24. 17:01

A TOP Plusz és a Magyar Falu Program keretében is nyertek támogatást Dunakilitin

A dunakiliti faluház 1994-es fennállása óta a legnagyobb felújítás előtt áll. Ehhez két pályázat is segítséget nyújt a fenntartó önkormányzatnak.

Mészely Réka

– A közbeszerzési eljárást a faluház korszerűsítésére minél hamarabb szeretnénk lebonyolítani – hangsúlyozta Kovács Andorné polgármester.

Dunakiliti 1994-es átadása óta a legnagyobb felújítására készül Dunakiliti önkormányzata a település meghatározó épülete, a faluház esetében. Kovács Andorné polgármestertől megtudtuk: előbb a TOP Plusz keretében pályázott sikeresen a település 47 millió forintra, melyet fűtés-korszerűsítésre, nyílászárócserére és homlokzatszigetelésre fordítanak, majd a Magyar Falu Program keretében nyert 27 millió forintból a vizes­blokkok, a bejáratok, a beltéri ajtók és a színházterem padlózata újul meg.

– Rendkívül örömteli hír volt ez számunkra, hiszen ezáltal a huszonegyedik század igényei szerint tudjuk ellátni feladatainkat a hivatal irodáiban, és a farsangi színjátszás mellett a házasságkötések, lakossági fórumok helyszínéül szolgáló színházteremben is szép, modern környezetben tudjuk fogadni a vendégeket, ügyfeleinket – emelte ki a faluvezető. A településvezető azt is elárulta, hogy nincs még kivitelezőjük, de a közbeszerzési eljárást minél előbb szeretnék bonyolítani, hiszen az építőiparban manapság minden nap csúszás áremelkedéssel is együtt jár.

– Reméljük, Dunakiliti lakói még idén év végén birtokba vehetik a megújult, megszépült épületet. A hivatali feladatellátás a felújítás alatt is zavartalan lesz. Amennyiben rövid technikai szünetekre lenne szükség, arról időben tájékoztatjuk majd a lakosságot – fűzte hozzá Kovács Andorné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában