Svédország helyett Ukrajnába

2022.04.16. 08:53

A Széchenyi István Egyetemmel együttműködve segít a menekülteknek az Essity

Több mint egy tonna kéztörlőt ajánlott fel az ukrajnai háború elől menekülők ellátásához az Essity Hygiene and Health AB, a világ egyik vezető higiéniai és egészségügyi termékeket gyártó vállalata. A svéd céggel két évtizedes partnerséget ápol a győri Széchenyi István Egyetem, ahol termékeik szállítási csomagolásának biztonságát vizsgálják. A termékeket a társaság az intézmény segítségével juttatja el a rászorulóknak.

Széchenyi Egyetem

A négy raklap adomány a menekülteket segíti.

Forrás: Májer Csaba József / SZE

A Széchenyi István Egyetem Európa egyik legszínvonalasabb, legtöbb szolgáltatását nyújtó, akkreditált Csomagolás és Környezetállósági Vizsgálólaboratóriumát működteti. Az intézmény Logisztikai és Szállítmányozási Tanszékén működő labor az 1970-es évek közepétől, vagyis közel fél évszázada szolgálja partnereit a világ minden tájáról. Az ide érkező mintákat a szállítás közben várható hatásoknak teszik ki, szimulálnak minden lehetséges behatást, ütést, rázást, terhelést, csapadékot, párát, a hőmérséklet hirtelen változását annak érdekében, hogy a termékek biztonságos, kellően ellenálló csomagolást kapjanak a célba juttatáshoz. 

„Napjainkban már mintegy hatvan ország több mint háromezer megrendelője veszi igénybe szolgáltatásainkat, köztük a világ egyik legnagyobb higiéniai kiegészítőket gyártó vállalata, az Essity, amely már mintegy húsz éve áll kapcsolatban egyetemünkkel. Azóta folyamatosan nálunk vizsgáltatja szállítási csomagolásainak megfelelőségét” – világította meg az együttműködés hátterét dr. Böröcz Péter, a vizsgálólaboratórium vezetője. 
Mint mondta, a cég a Győrben vizsgált termékeket a visszaszállítás helyett az Ukrajnából Magyarországra menekült embertársaink ellátására szeretné felajánlani. 

„Azzal a kéréssel fordultak hozzánk, hogy segítsünk a nálunk lévő Tork higiéniás papírtörlő menekültekhez való eljuttatásában. Az egyetem természetesen szívesen segít ebben, ahogy a rendelkezésre álló lehetőségeivel már eddig is többször nyújtott segítséget a háború elől menekülőknek” – fogalmazott a laborvezető. Hozzátette, a világcég a győri egyetemen keresztül négy raklap, vagyis mintegy 1,1 tonna törlőkendőt ajánlott fel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában