Sárga-zöld

2022.03.16. 13:00

Megszépül a vasútállomás Sopronban - mutatjuk a látványtervet

Folytatódik a vasútállomás épületegyüttesének teljes felújítása. A tervek szerint október végéig tartó kivitelezés során a vasútállomás folyamatosan üzemel, a munkavégzés a menetrendet nem befolyásolja.

Munkatársunktól

Az állomásépületre kerámiaburkolat kerül majd, amit több helyen zöld-sárga minta díszít. Fotó: GYSEV Zrt.

A GYSEV Zrt. már korábban több jelentős felújítást végzett el a vasútállomás épületében: megújult az északnyugati épületszárny, kialakították a szolgáltatóházat, az utascentrumot, valamint az állomási óratorony is megszépült és díszkivilágítást kapott. A mától kezdődő munkálatok keretében a központi épületrész – amelyben a a váróterem is található – külső-belső felújítása és a délkeleti üzemi épületszárny külső renoválása történik meg. A cél az, hogy egységes építészeti összkép jöjjön létre a várócsarnok adottságainak jobb kihasználása és a szolgáltatások színvonalának további javítása mellett.

 

Az épületre a korábbiakban használttal megegyező kerámiaburkolat kerül, a burkolatot több helyen zöld-sárga minta díszíti majd. Az érintett épületrészekben kicserélik a nyílászárókat, a burkolatokat, az álmennyezeteket, a tetőszigetelést lebontják, majd korszerű anyagok használatával és építési technológiák alkalmazásával építik vissza. A jelenleg üzemelő eXpresszót teljes egészében elbontják, helyette egy tágas fogyasztótérrel rendelkező vendéglátó egységet alakítanak ki. Folytatódik a várócsarnok akadálymentesítése, az Állomás utcai emeleti terasz látogatható lesz, és összekötik a belső galériákat.

 

A felújítás alatt a személypályaudvar folyamatosan üzemel, a beruházás a menetrendet nem befolyásolja, ugyanakkor a tervezett munkálatok a várócsarnok teljes területét, a bejáratot és a kijáratot is érintik, emiatt időszakos korlátozásokra kell számítani. Ideiglenes közlekedési útvonalakat jelölnek ki, és időszakosan a személypénztárak helye is változik majd. A jelenlegi szolgáltatások egy része – például a csomagmegőrző, az ATM, a nyilvános telefon – időszakosan nem lesz elérhető.

 

A GYSEV Zrt. mindenkit arra kér, hogy a kivitelezés ideje alatt fokozott óvatossággal közelítse meg az állomásépületet, az utasokat pedig arra, hogy a vonat indulása előtt a megszokottnál korábban érkezzenek a pályaudvarra. Az állomásépület felújításának mostani üteme a tervek szerint október végéig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában