December 12-től lép életbe

2021.12.03. 17:37

Mosonmagyaróváron csak kicsit változik a buszmenetrend

A tömegközlekedési eszközök menetrendjének összehangolását kérte Árvay István polgármester a legutóbbi képviselő-testületi ülésen, melyen a buszközlekedésről is tárgyaltak. A december 12-től érvényes menetrend az eddigiekhez képest csak kisebb módosításokat tartalmaz.

Mészely Réka

Forrás: Kisalföld

Fotó: Kerekes István

Mosonmagyaróvár önkormányzata és a Volánbusz Zrt. között közszolgáltatási szerződés jött létre idén február 1-jétől év végéig a város közigazgatási területén helyi autóbusszal végzett, menetrend szerinti személyszállítási szolgáltatás ellátására. A Volánbusz Zrt. megküldte az önkormányzatnak az autóbusz-menetrend december 12-től bevezetni tervezett, előzetesen egyeztetett javaslatát.

– Nincs nagyobb változás a tervezett menetrendben, csupán néhány perces eltérések tapasztalhatók. Szeretnénk egy olyan menetrendet létrehozni, amely mindenkinek megfelel – hangsúlyozta Muráncsik László képviselő, a legutóbbi mosonmagyaróvári testületi ülésen, ahol az első napirendi pont a buszmenetrend december 12-i változása volt.

A jelenleg élő, február 15-én bevezetett menetrend kisebb korrekciókat tartalmazna de- cember 12-től. Így például munkanapokon az autóbusz-végállomásról 16.05 órakor induló 2G járat a 2-es vonalon közlekedik. Új járatpár indul munkaszüneti napokon (vasárnap és ünnepnapokon), a 18.44 órakor induló vonat elérhetősége érdekében. Az autóbusz 5A jelzéssel 17.50 órakor indul az autóbusz-végállomásról (temetői betérés nélkül), majd 5-ös jelzéssel közlekedik tovább 18.13 órakor a Tündérfátyol utcából, így a vasútállomásra 18.29 órakor érkezik.

Az 5H vonalon a munkaszüneti napok kivételével (azaz hétfőtől szombatig) a Halászi út, Gyöngyös lakóteleptől – a helyközi menetrend változása miatt – 16.34 helyett 5 perccel később, 16.39 órakor indul járat. Az 5K vonalon tanítási napokon az Új köztemetőtől – a helyközi menetrend változása miatt – 14.28 helyett 10 perccel később, 14.38 órakor indul járat. A 11-es vonalon – a helyközi menetrend változása miatt – új járat lesz munkanapokon az autóbusz-végállomástól a Rév utcáig 17.35 órakor.

A gazdasági és városüzemeltetési bizottság ülésén észrevételként merült fel, hogy a vas- útállomásra 18.30 órakor érkező busz épüljön be a 7B számú buszjárat menetrendjébe.

További észrevételként hangzott el, hogy a 14.46-kor és 17.46-kor érkező vonatokhoz nincs buszjárat. Ehhez kapcsolódóan az a kérés hangzott el, hogy a Volánbusz Zrt. készítsen javaslatot arra vonatkozóan, hogy milyen módon és mennyi plusz anyagi ráfordítással lenne megoldható, hogy minden érkező vonathoz legyen buszjárat.

Árvay István javasolta, hogy a két közlekedési eszköz (a busz és vonat) menetrendjét hangolják össze mindenképp, illetve kérte, hogy a fent említett két vonathoz is biztosítsanak buszjáratot.

Lakossági fórum

December 8-án délután fél 5-től a Flesch-központban lakossági fórumot tartunk a Zöld Busz projekttel és a helyi tömegközlekedéssel kapcsolatban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában