Jótékonyság

2021.12.04. 22:04

Enikőért és Ákosért álltak rajthoz idén a börcsi Mikulásfutáson – fotók

A Börcsi Faluszépítő és Kulturális Egyesület idén negyedik alkalommal szervezte mert a Mikulásfutást, ezúttal is jótékony céllal.

kisalfold.hu

Fotó: Huszár Gábor

Fotó: HUSZAR GABOR

 

„Idén júniusban egy emberként kaptuk fel a fejünket a hírre, miszerint a Börcsön élő, 16 éves Takács Ákosnak sürgősségi szívátültetésre van szüksége, szívének mintegy csak 10 százaléka működik. (...) Nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy egyként aggódtunk érte, és családjáért, és reménykedtünk, hogy mielőbb találnak számára megfelelő donort (...). Aztán júliusban megtörtént a csoda, Ákosnak találtak donort, megműtötték, jól van, azóta otthonában lábadozik. Ákost azóta is rendszeresen Budapestre kell vinni vizsgálatokra, konzultációkra, rengeteg gyógyszert kell szednie, speciális étrendet tartania, és steril szobát kellet kialakítani, ahova biztonsággal hazahozhatták szülei. (...)

A másik támogatottunk a szintén börcsi 44 éves édesanya, feleség, kolléganő, és nem utolsó sorban közösségünk aktív és elismert tagja, Kiss-Simon Enikő, aki másfél éve hősiesen küzd daganatos betegségével. Börcsön valószínű nincs olyan ember aki ne ismerné, hiszen az elmúlt 20 évben aktívan közreműködött a település kulturális életében, rendezvényekben, pályázatokban. A kezdetektől fogva koordinálja az Erdei Iskolát, IKSZT-t, és számos, a település életében fontos mérföldkőnél volt jelen. (...) Másfél éve kapja a célzott kezeléseket, gyógyszerei, táplálékkiegészítői, a munkából való kiesése, mind-mind nehézséget jelentenek neki és a családjának, nem beszélve a lelki megpróbáltatásokról.

A futásból és támogatásokból befolyt összeget 50-50 százalékban osztjuk el Ákos és Enikő között”

- tette közzé korábban a Börcsi Faluszépítő és Kulturális Egyesület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában