Bécsbe 20-a után térhet vissza az élet

2021.12.07. 20:17

Az oltottaknak hétfőn véget ér a lezárás Ausztriában

Kedden tartott sajtótájékoztatót az osztrák kancellár a lezárások feloldásáról. A nyitás részleteiről a tartományok vezetőivel együtt dönt a kormány.

kisalfold.hu

Forrás: wikimedia.org

Forras: wikimedia.org

A frissen kinevezett osztrák kancellár, Karl Nehammer eskütétele utáni első, keddi sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy az oltottaknak és a betegségből gyógyultaknak hétvégén véget ér a 20 napig tartó lezárás Ausztriában. Azonban az oltatlanok, és azok számára, akik nem estek át a betegségen, továbbra is érvényben marad a kijárási korlátozás. A részletek szerdán derülnek ki, miután a kancellár egyeztetett a tartományok vezetőivel – írja az ORF magyar oldala.

 

A december 12-én véget érő lezárásokat követő újranyitás feltételrendszeréről szerdán születik döntés. Annyi már biztos, hogy az oltatlanok a lakhelyüket továbbra is csak bizonyos célok érdekében hagyhatják el. Karl Nehammer szerint az FFP2-es maszkok használata továbbra is a védekezés egyik kulcsfontosságú eleme kell, hogy maradjon.

 

A nyitás részleteiről a tartományok vezetőivel együtt dönt a kormány. A kancellár szerint a szállodák és a vendéglátóegységek bizonyos feltételek mellett újra megnyithatnának.

 

„Egy valami biztos. Bőven volt lehetőségünk megtanulni azt, hogy a vírus nem alkalmazkodik holmi politikai előírásokhoz. Tudomásul kell vennünk, hogy a vírus az életünk része marad. Hallgatnunk kell a tudományra ahhoz, hogy szabad életet biztosítsunk magunknak„ – mondta a sajtótájékoztatón Karl Nehammer, aki a szabályok betartásának szigorú ellenőrzését és mulasztás esetén szankcionálását ígéri.

 

Közben Michael Ludwig (SPÖ) Bécs polgármestere bejelentette, hogy Bécsben csak december 20. után nyithatnak meg a szállodák és a vendéglátóegységek és a 2G-szabály betratásával fogadhatnak vendégeket. A kereskedelem, a testközeli szolgáltatók és a kulturális intézmények már december 13-án megnyithatnak az oltottak számára.

Ezek is érdekelhetik