továbbtanulás

2021.11.30. 13:39

Nyitott kapuk napja a Győri SZC Sport és Kreatív Technikumban – fotók

Több alkalommal is kinyitotta kapuit a Móra-középiskola utóda: a Sport és Kreatív Technikum a továbbtanulás előtt álló nyolcadikosoknak és szüleiknek.

kisalfold.hu

Rendhagyó módon nem bemutató órákat látogathattak az érdeklődők, hanem interaktív szakmakínálókon vehettek részt. Belekóstolhattak a 2022/2023. tanévre meghirdetett szakmák gyakorlati és elméleti anyagába, majd távozás előtt mobiltelefonjukról jelezhették, hogy a meghirdetett hat szakma közül melyiket jelölik meg a jelentkezési lapon, ez oszlopdiagram formájában kivetítőn is megjelent.

A fotók a kötelező maszkhasználat bevezetése előtt készültek

 

Az intézmény médiás hagyományait folytatja a Kreatív ágazat a Dekoratőr, a Nyomdaipari technikus, a Mozgókép- és animációkészítő és a Fotográfus szakmák meghirdetésével. Ehhez kapcsolódóan az interaktív program keretében a nyolcadikosok egy kirakat látványának megtervezésébe, berendezésébe is bekapcsolódhattak, képeket és szövegeket illesztettek össze – ahogy a nyomtatott vagy digitális sajtóban megjelenik, a mozgóképkészítés alapjait az SK-s diákok mutatták meg, kreatív fényképeket készítettek magukról, összehasonlították a szabadkézi és a digitális rajzolást, megismerték a poligon létrejöttének folyamatát.

Sok látogatója volt a Sport ágazat standjainak is, ahol sportágak jellemzőiből összeállított kvízbe, játékos anatómiai és egészségtani feladatok megoldásába, svédmasszázsba, sporteszközök látványos használatába, sportági bemutatókba pillanthattak be azok, akiket a sportedző-sportszervező vagy a fitness-wellness instruktor szakma vonz.

Mindkét ágazat képzései a szakmai végzettséget igazoló oklevéllel együtt érettségi vizsgát is adnak, így felkészítenek nemcsak a felsőfokú tanulmányokra, de a munkaerőpiacon történő sikeres megjelenésre is. Az öt tanév alatt a diákok ösztöndíjban részesülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában