advent

2021.11.30. 10:32

Ikrény dísze lett a templomsétány

Májusban nagy munkálatok kezdődtek az ikrényi Szent Kereszt felmagasztalása templom környékén.

Hécz Attila

A település egyik leglátványosabb fejlesztése november közepére fejeződött be, így múlt pénteken nagyszabású fényünnep keretében adták át a 410 négyzetméteres, 160 méter hosszú templomsétányt.

– A szükséges forrásként szolgáló, LEADER-pályázat útján nyert 5,8 millió forintot önkormányzatunk további 4 millió forinttal egészítette ki ­– mondta el lapunknak Németh Tamás ikrényi polgármester. – A falu új díszének elkészüléséhez a lakosság is nagyban hozzájárult, társadalmi munkában két alkalommal vettek részt tereprendezésen. A hangulatosan megvilágított, térkővel burkolt sétány nemcsak a körmeneteket szolgálja majd, de valódi dísze, pihenőhelye lesz a településnek.

Németh Tamás, Ikrény polgármestere büszke a helyi templom körül megépült többfunkciós sétányra. Fotó: Nagy Gábor

A templom körüli sétány hat világító kandelábere a közvilágításra kapcsolva, azzal egy időben gyullad fel mindennap. A templom környezetét a településfásítási program keretében elültetett harminc facsemete teszi még hangulatosabbá.

– Ezzel a beruházással régi álmunk valósul meg – jegyezte meg a polgármester. – A templomsétányt a jövőben pihenőpadokkal, tavasszal növényekkel, virágokkal és stációk kihelyezésével szeretnénk kiegészíteni. Minden feltétel adott, hogy templomkertünk a jövőben igazi vonzereje legyen Ikrénynek.

Címkék#Ikrény

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában