230 millió forint értékben történtek fejlesztések a gyerekekért

2021.10.02. 14:51

Győrújbaráton és Nagybajcson is a legkisebbekért épültek, szépültek az intézmények

A győrújbaráti bölcsődében egy új épületszárnyat avattak fel, Nagybajcson pedig a Napsugár Óvoda és Bölcsőde teljes épülete újult meg a családok nagy örömére.

kisalfold.hu

2021.10.01. A Napsugár Óvoda felújításának bemutatása, Nagybajcs, Fotó: Csapó Balázs Kisalföld

Forrás: Kisalföld

Fotó: Csapó Balázs

Az állami támogatásoknak köszönhetően rengeteg fejlesztésre szánt pénz érkezik a térségbe, amelyet a megyei önkormányzatok ügyesen használnak fel. Győrújbaráton közel 200 milliós, Nagybajcson 30 milliós beruházásokat valósítottak meg.

Megduplázták a bölcsőde kapacitását

Győrújbaráton az elmúlt években duplájára nőtt a bölcsődei ellátásba felvehető gyerekek száma. A projekt keretében 135 millió forintos kormányzati forrásból és közel 60 millió forintos önerőből új épületszárnnyal bővült a Baráti Bölcsőde.

– Szükség volt a férőhelyek és az épület bővítésére, mert a település egyre népszerűbb. Rengetegen költöznek ide, egyre több a gyermek. A célunk az, hogy színvonalas ellátást biztosítsunk a családoknak, és a gyerekek egy helyen járhatnak bölcsődébe, óvodába és iskolába – mondta Kóbor Attila, Győrújbarát polgármestere.

A felújításnak köszönhetően az új épületszárnyban az eddigi 32 helyett most már csaknem 60 bölcsődést fogadhatnak. A régi épülethez hozzáépített modern, minden igényt kielégítő létesítmény hamarosan a gyerekek új otthona lehet.

Nagybajcson az óvoda szépült meg

A nagybajcsi Napsugár Óvoda és Bölcsőde a Magyar Falu Program keretein belül jelentős felújításon esett át. A munkálatok során új radiátorokat szereltek fel, lecserélték az épületben a lambériát. A villanyszerelési, homlokzatszigetelési és festési munkálatokat helyi vállalkozók bevonásával végezték el.

Teilinger Imréné, az intézmény vezetője elmondta: 2020-ban jelentősen megnövekedett a településen élő gyermekek száma, és új csoportot kellett kialakítani. Ekkor döntöttek úgy, hogy az épület korszerűsítésére is szükség van.

– Nagy nap ez óvodánk és bölcsődénk életében, hiszen az intézmény épülete lassan negyvenéves. Az idők során voltak kisebb felújítások, de ilyen mértékű, átfogó felújításra még nem került sor. Jó érzés volt látni a gyerekek arcát, amikor meglátták az új csoportszobákat. Erre a napra ők is készültek egy kis műsorral, lelkesen gyakoroltak és próbáltak az óvó nénik vezetésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában