Helyi összefogás

2021.09.14. 12:25

Lelkes szülők festették ki a koroncói iskolát

Tavasszal beszámoltunk róla, hogy a koroncói általános iskola szülői munkaközössége elindult egy településszépítő pályázaton, hogy kifesthessék az intézmény folyosóit. A helyi összefogás remekül sikerült.

kisalfold.hu

– A pályázaton az iskolára leadott szavazatok száma döntött, így Koroncó a lélekszáma miatt is hátrányból indult – mondta Nagyné Csík Adrienn, a másodikosok szülői munkaközösségének tagja.

– Ennek ellenére országosan a 6. helyen végeztünk, ami önmagában is szép teljesítmény. A pályázatot kiíró Let’s Colour Településszépítő Egyesületet meggyőzte lelkesedésünk, így különdíjjal jutalmazta, s 38 liter festéket ítélt meg az iskolának. Ez elegendőnek bizonyult a tornacsarnok első és második emeleti folyosójának falai, oszlopai és vaskorlátjai kifestésére.

A szülői munkaközösség tagjai elmondták, a festést öt család, illetve nyolc vállalkozó szellemű szülő közreműködésével július közepére sikerült leszervezniük.

– Mire leegyeztettük a mindenkinek megfelelő időpontot, még nem volt a kezünkben a festék – jegyezte meg Hantosné Mészáros Gabriella szülő.

– Szerencsénkre a település­szépítő egyesület vezetője átérezte a helyzetünket, és saját maga szállította le időre a festékeket. Így péntektől vasárnapig elvégezhettük a munkát.

A munkaközösség tagjai megjegyezték, hogy a lelkes szülők tevékenységét egy helyi vállalkozó, Ódor Szabolcs festő koordinálta, mégpedig nagyszerűen. A megújult folyosók az iskolakezdésre nem csupán a négy évszak színeivel várták a diákokat, de néhány megfogadásra érdemes felirattal is. Ilyenek voltak a kiveszőben lévő „Kérem szépen – Köszönöm!” vagy az „Óriási álom – óriási cél”. Ezenfelül egy puskasarkot is kialakítottak, ahol Einstein alakja és néhány fontos képlet került a falra.

– A gyerekek a tanév első napján nagy örömmel fogadták a megszépült felületeket – jegyezte meg Némethné Máté Éva, a Koroncói II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola igazgatója.

– Köszönet illeti a szülők kitartó, lelkes és színes munkáját. Iskolánk komoly átalakulás, bővítés előtt áll, így reményeink szerint tovább is szépülhetünk majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában