Közérdekű

2021.09.10. 16:50

Koronavírus elleni antitestet tesztelnek Győrben

A Népegészségügyi Főosztály Humán Mikrobiológiai Laboratóriuma 2021. szeptember 13-tól koronavírus elleni antitest kimutatást végez.

kisalfold.hu

Vizsgálat típusa

Szerológiai vizsgálat keretében ELISA (enzimkapcsolású immunmegkötéses vizsgálat) típusú teszttel vénás vérből állapítjuk meg az ellenanyagszintet (IgG-t).

Az ellenanyagszint vizsgálat mire jó?

Az ellenanyagszint vizsgálat tájékoztatást ad a fertőzésen való átesettségről, az oltáshatékonysággal kapcsolatban, illetve a 3. oltás (emlékeztető oltás) szükségességéről. Továbbá a védettségi igazolvány igényléséhez is használható. Akut fertőzés kimutatására a módszer nem alkalmas.

A vizsgálatra vonatkozó információk

Helyszín: 9024 Győr, Jósika utca 16.

Mintavétel időpontja: minden hétköznap 8-9 óra között

Ár:

- mintavétel, vérvétel :2 000 Ft

- szerológiai vizsgálat: 9 000 Ft

További rejtett költség nincs. A helyszínen készpénzzel való fizetésre van csak lehetőség.

A vizsgálat eredményéről az EESZT-n keresztül informálódhat, illetve a vizsgálat helyszínén nyomtatott formában kapható meg.

Nyomtatott eredmény kiadására hétköznaponként 13:00-16:00 között van lehetőség (Taj kártya vagy személyi igazolvány szükséges), továbbá ebben az időben a 96/513-753 telefonszámon kérhetnek információt. Telefonon eredmény nem adható ki! Eredmény mintaszámtól függően 1-3 nap alatt mutatható ki.

Eredmény értelmezése

<4 negatív

4-6 kétes

>6 pozitív

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában