április végén kezdődött

2021.09.08. 16:23

Elhúzódik az útfelújítás Jánossomorján

Az alsóbb rétegek szilárdulására várva, technológiai szünet miatt áll a Rákóczi utcai útfelújítás Jánossomorja főutcáján. A közútkezelő szeptember 13-án tervezi befejezni a megkezdett munkákat, addig még a lakók, közlekedők türelmét kérik.

Hauptmann Tamás

A 86-os főút Jánossomorján átmenő, Rákóczi utcai szakaszán folyó felújítás munkaterületén már több hete csak a forgalomirányító lámpákat üzemben tartó közutas munkatársakat láthatják a lakók. A kiásott és alsó rétegeiben is megerősített útpálya javításának befejezése várat magára, miközben a lámpás forgalomirányítás folyamatos a nyári szezon végével megemelkedett tranzit-turistaforgalmú úton. Ez próbára teszi a lakókat, a közlekedőket és nem kevésbé az itt működő üzleteket is.

Magyarázatért Jánossomorja önkormányzata a Magyar Közút Zrt.-hez fordult, akik közölték, a mélyebb rétegeket is érintő javítás jellegéből adódóan két-három hetet várni kell a javított réteg megszilárdulására. Így várhatóan szeptember 13-án érkezik gépláncuk a helyszínre, ahol az előzetes tervek szerint egy nap alatt befejezik a szakemberek a munkát. Addig is minden érintett további türelmét és megértését kérték.

A városlakók által évek óta várt útfelújítást április végével kezdte el a közútkezelő. Akkor a bal oldali sáv újra és újra megjelenő hibáit, süllyedéseit javították ki, teljes szelvényeket javítva nagy mélységben. Kis szünet után, július végén a másik oldal javítását kezdték meg több ponton, megközelítően augusztus legvégére tervezve a teljes befejezést.

Ugyanebben a veszélyes csomópontban a javításokkal párhuzamosan a jobb kilátást is segítő parkosításba fogott a helyi önkormányzat. A Rákóczi és az Ady utcák kereszteződésében, a 86-os főútra kifordulás sokszor vált nehézzé a közlekedőknek a főút forgalmát takaró növényzet miatt, amiről már több lakossági kérés is érkezett mind a városhoz, mind a közútkezelőhöz. A főutca képének szépítése mellett most ezt a gondot is igyekeznek enyhíteni a városüzemeltető munkatársai önkormányzati forrásból. A közútkezelő pedig táblákkal igyekezett javítani a parkolási morált a kereszteződés környezetében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában