Tárgyalás

2021.07.12. 12:25

Mindent tagad – Szeptemberben folytatódik az eltűnt villanyszerelők meggyilkolásával vádolt győri vállalkozó pere – Fotók, videó

Tárgyalással folytatódott hétfőn reggel az eltűnt villanyszerelők meggyilkolásával vádolt É. Imre ügye a Győri Törvényszéken. 

kisalfold.hu

Tárgyalással folytatódott az eltűnt villanyszerelők ügye, É. Imre vádlott és a vádirat felolvasása.

Forrás: Kisalföld

Fotó: Csapó Balázs

É. Imre közölte: „Senkit nem öltem meg, három éve ártatlanul vádolnak. Amit az ügyész felolvasott, az színtiszta hazugság. Hazugságokra pedig nem vagyok hajlandó válaszolni.” A bíró újabb kérdésére: „Azt mondja, hogy a vádiratban egyetlen valós állítás sincs? Alfától ómegáig valótlan?”, azt a választ adta, hogy egy állítás sem igaz.

Így hát a legnagyobb hangsúlyt dr. Bóka Tibor bíró kapta az első tárgyalási napon, aki délutánig ismertette a vádlott korábbi vallomásait.

Korábbi vallomások

É. Imre nyilatkozata után a bíró hozzáfogott a korábbi vallomások felolvasásához, amikor a vádlott közbeszólt: – Bíró úr, mindenki kényelmesen ül, én meg itt szenvedek, ebben a melegben állva. Kérem, hadd üljek le.

Miután helyet foglalt, az Orlik Vilmos eltűnéséhez kapcsolódó közigazgatási eljárás során tett vallomásait ismertették. Már ott ellentmondásba keveredett, a nyomozó hatóság akkor nem gyanúsította meg. Viszont amikor három évvel később ismét eltűnt egy ismerőse, Mácsik Zoltán, akivel szintén munkaügyben találkozott volna, már szemet szúrt a rendőrségnek és gyanúsítottként hallgatták ki.

Ellentmondások sora

Először azt állította, hogy nem tartozott a mosonmagyaróvári villanyszerelőnek, a letartóztatásakor a bíróságon viszont már teljesen mást mondott.

Elismerte, hogy több ezer euróval tartozott Mácsik Zoltánnak, amit ki is akart fizetni, azonban hajnalban három fekete alak szólította le, hogy nála van-e Zoli pénze. Majd autóba ültették és az ikrényi zártkerti ingatlanjához kísérték.

„Be voltam szarva, meg voltam zavarodva” – hangzott el több vallomásában. Egyszer még a saját biztonsága érdekében egy hónapig börtönbe is szeretett volna kerülni. Először a fekete ruhás férfiak nem bántották, nagyon nem is szóltak hozzá a vallomás szerint. Később viszont úgy nyilatkozott a nyomozó hatóságoknak, hogy fegyvert nyomtak a fejéhez, majd a telken el is sütötték, hogy ráijesszenek. Megfenyegették, hogy ne merjen beszélni arról, ami ott történt.

Arra a kérdésre: hogy miért vallott korábban teljesen mást tanúként, mint gyanúsítottként, azt felelte a nyomozóknak: „Nagyon meg voltam ijedve, féltettem a családomat, viszont nem akarok más helyett ülni.”

Az évek alatt tett vádlotti vallomások ismertetése után a bíró megkérdezte É. Imrét, kíván-e bármit hozzátenni. A válasz a már jól megszokott „nem” volt. Lichy József sértetti képviselő tegnap indítványt tett az egyik osztrák tanú személyes meghallgatására, amelyet az ügyész is támogatott.

A tárgyalás szeptember elsején folytatódik a Győri Törvényszéken.

Korábban írtuk:

Egy hónappal ezelőtt tartották a előkészítő ülést annak a győri vállalkozónak az ügyében, aki az ügyészség szerint előre kitervelten, nyereségvágyból ölt meg két embert. Egyikük a Mosonmagyaróvárról eltűnt. M. Zoltán.

https://www.kisalfold.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/elkezdodott-a-ket-eltunt-villanyszerelo-meggyilkolasaval-vadolt-ferfi-pere-elszabadultak-az-indulatok-a-gyori-torvenyszeken-fotok-11062319/

Az eltűnt villanyszerelők meggyilkolásával vádolt É. Imre ügye tárgyalással folytatódott hétfőn reggel a Győri Törvényszéken. A győri vállalkozó csakúgy mint a három éve zajló eljárás alatt végig, ma is tagadta bűnösségét. Nem tett vallomást, úgy fogalmazott hazugságokra nem hajlandó válaszolni.

„Senkit nem öltem meg, három éve ártatlanul vádolnak” – mondta É. Imre.

A tárgyaláson megjelent M. Zoltán felesége és testvére is, de mivel őket később tanúként hallgatják meg, nem lehettek jelen a tárgyalóteremben.

A vádlott korábban tett vallomásainak ismertetésével – reggel óta – jelenleg is folyik a tárgyalás. A nap végén az ügyész és a sértetti képviselők indítványokat tehetnek további tanúk meghallgatására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában