Felsőoktatás

2021.07.22. 20:02

Felvételi 2021 – Mutatjuk a Széchenyi-egyetem ponthatárait! – Sok-sok fotó a győri Pont Ott Partiról

Összeállításunkból kiderül, melyik győri képzésekre kellett sok vagy viszonylag kevés pontot gyűjteni ahhoz, hogy a jelentkezőket felvegyék a Széchenyire ősztől.

kisalfold.hu

Fotó: HUSZAR GABOR

Felvételi parti

Nyilvánosak lettek az egyetemi ponthatárok, a felsőoktatásba felvételizők idén is a megszokott elektronikus csatornákon értesülhettek eredményeikről, és több városban megtartották a Pont Ott Partit, köztük Győrben is.

A csütörtöki Pont Ott Parti résztvevőinek száma a győri Széchenyi István Egyetem campusán meghaladta a 300-at. A leendő gólyák izgatottan várták a mindent eldöntő üzenetet. Már délután 16.30-kor kinyitották a kapukat, 18.30-tól a városról városra járó Well Brass zenekar szolgáltatta a talpalávalót.

S jöttek a pontok meg Pixa

– Nagyon vártuk már a Pont Ott Partit, mivel tavaly a koronavírus miatt elmaradt, és az elmúlt egy évben is kevés rendezvényt szervezhettük az egyetemistáknak – fejtette ki Maczkó Márton, az SZE Hallgatói Önkormányzatának elnöke. – Különleges a hangulat, hogy a leendő elsőseinkkel együtt itt, Győrben élhetjük át a ponthúzó buli hangulatát és velük együtt örülhetünk annak, hogy felvették őket egyetemünkre. Olyan szórakoztató játékokkal készültünk, amelyeknek a teljesítése után apró nyereményjátékokat is hazavihettek magukkal a gólyák – tette hozzá.

Amikor nyolcat ütött az óra, elkezdődött a felsőoktatási ponthatárok kihirdetése. „Felvettek!”, „Sikerült!”, „Én csak a második helyre kerültem be...” – hangzottak el a mondatok a leendő egyetemisták szájából. Fél kilenctől az est sztárvendége, Pixa lépett színpadra.

 

AK – Apáczai Csere János Kar

AHJK – Audi Hungaria Járműmérnöki Kar

DFK – Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar
ESK – Egészség- és Sporttudományi Kar

ÉÉKK – Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Kar

GIVK – Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Kar

KGK – Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar
MÉK – Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar
MUK – Művészeti Kar

Megjegyzések

A második hasábban 3 betű szerepel. Az első betű a képzési szint. Ez lehet:

A = alapképzés

M = mesterképzés

O = osztatlan képzés

F = felsőoktatási szakképzés

A második betű a munkarend. Ez lehet:

N = nappali

L = levelező

T = távoktatás

A harmadik betű a finanszírozás. Ez lehet:

A = állami ösztöndíjas

K = önköltséges

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában