Zene

2021.07.29. 17:54

A Tankcsapda zárja a nyarat Győrben – A Városháza előtt ad körszínpados koncertet a rockzenekar – fotók

A Tankcsapda lesz a győri nyárzáró koncert fellépője. Az eseményt csütörtökön jelentették be a Városháza előtt tartott sajtótájékoztatón, amelyen a debreceni rockbanda tagjai is ott voltak.

kisalfold.hu

Fotó: Csapó Balázs

Fotó: CSAPO BALAZS

Dézsi Csaba András polgármester a sajtótájékoztatón elmondta, hogy azért esett választásuk a Tankcsapdára, mert az egyik legnépszerűbb magyar együttes, és szeretnék egy jó hangulatú rendezvénnyel lezárni a járvány miatt borús időszakot. Eredetileg a Rába folyón elhelyezett forgószínpad lett volna a koncert helyszíne, ám a járvány miatt ezen az elképzelésen változtatniuk kellett.

Így aztán végül augusztus 28-án 21 órakor a Városháza előtt, a lezárt Szent István úton, az eredetileg tervezettnél jóval több néző előtt tartják meg a hagyományos nyárzárót.

Kifejtette, hogy a helyszín éveken át nagyszerűen bevált. Azt is hozzátette, hogy azért nem augusztus 20-a, hanem egy héttel későbbi az időpont, hogy a nyaralásból visszatérve minél többen láthassák majd a zenekart. A polgármester hangsúlyozta, hogy a korábbi elgondolásból azért megmaradt az unikumnak számító körszínpad.

 

– Ennek az a lényege, hogy a dobosunk egy forgószínpadon ül, miközben mi Simivel (Sidlovics Gábor – a szerk.) folyamatosan mozogva a színpad mind a négy oldalán énekelünk, összesen nyolc mikrofonállványba, így a nézők körbevehetnek minket, és minden kilátogató teljes élményt kap. A látványelemek ugyancsak különlegesen gazdagok lesznek, a magyar koncerteken nem megszokottak. Rengeteg kivetítővel készülünk. Idén ez lesz az egyetlen szabadtéri körszínpados koncertünk, és azt is nyugodtan hozzátehetem, hogy egyben talán a „legizmosabb” fellépésünk. Tavaly augusztusban, a lezárások utáni első koncertünk Győrben volt, és mindig szívesen jövünk ebbe a városba, ahol különösen jó hangulatúak a fellépéseink, hálás a közönség

– felelte kérdésünkre Lukács László, a Tankcsapda frontembere.

A zenekar tagjai, Fejes Tamás és Sidlovics Gábor elmondták, hogy a zenekar legismertebb számaikat adják majd elő, 32 éves történetük összes slágerét felvonultatva. Sok emlék fűzi őket Győrhöz, és megtisztelő számukra, hogy debreceni csapatként léphetnek fel a 750 éves jubileumi évben. Azt is elmondták, hogy a Retro Rádió reggeli műsora, a Bumeráng stábja egész nap Győrbe, a koncert helyszínére költözik, élő adásban számolva be az történtekről.

A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy a koncert az aktuális járványügyi szabályok betartásával látogatható. Az esemény csak védettségi igazolvánnyal tekinthető meg, ennek meglétét a beengedőkapuknál ellenőrzik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában