miért?

2021.04.08. 12:08

Baj lesz – Egy férfi megállítja és üti az autókat a Rába-töltésen Mérges határában

Önkéntes „töltésőr” riogatja az autósokat Mérges határában. Külföldi az illető, de régóta a faluban él. Üvöltve követeli a behajtási engedélyt, de ha megkapja, akkor sem nyugszik le. „Előbb-utóbb baj lesz” – mondják az arra járók.

Cs. Kovács Attila

A Rába töltés Mérgesnél

Egy Mérgesen élő osztrák állampolgártól „rettegnek” a falu mellett, a Rába-töltésen közlekedő autósok. A férfi rendszeresen megállásra kényszeríti a járműveket és a behajtási engedélyt követeli a sofőröktől. Akkor sem nyugszik meg, ha megmutatják neki a papírokat. Legutóbb tettlegességig fajult az osztrák „önkéntes” szolgálata: ököllel ütötte egy kisteherautó motorházát.

– Két évvel ezelőtt már hallottuk, hogy valaki Mérgesnél riogatja az arra járókat. Aki gyak- ran jár erre, biztosan találkozott már vele – mondta a Kisalföldnek a kisbaboti Papp Tamás, akinek internetes figyelemfelhívása után tömegével érkeztek a hozzászólások. – Úgy hallottuk, korábban többen is tettek feljelentést, de hogy milyen eredménnyel, nem tudjuk. Félő azonban, hogy előbb-utóbb nagyobb baj lesz, mert nem mindenki tűri el, hogy így viselkedjenek vele.

Ságer István elmesélte: félelmetes volt, hogy az osztrák férfi ököllel ütötte a járművét. Fotó: Cs. K. A.

– Megállt előttünk az út közepén és nem mozdult. Dudáltam neki, felpörgettem a motort, de nem mozdult – mesélte el saját esetét a rábapatonai Ságer István. – Magyarázott, kiabált, megmutattam neki az engedélyemet, de hiába. Üvöltözött, angolul káromkodott, ököllel ütötte a motorháztetőt. Mindezt a feleségem és a másfél éves kislányom is végignézte. Félelmetes volt, ahogy magából kikelve ordít. Nem akartam nagyobb bajt és kerülővel mentem tovább.

– Sokan írták, hogy fenyegetőzik, kiabál, gyakran egy harci kutya is van vele. Volt valaki, akinek a sapkáját ütötte le a fejéről. Meg kellene fékezni valahogyan – tette hozzá Papp Tamás.

A megyei rendőr-főkapitányságon megtudtuk: a közelmúltban nem érkezett bejelentés Mérgesről zaklatás vagy rongálás miatt. Balázs Vince, a falu polgármestere érdeklődésünkre azt mondta: a férfi 15 éve él községükben, tisztességesen viselkedik, nem volt vele probléma. Arról, hogy a töltésen mit művel, ő is hallott. „Ezzel kapcsolatban az önkormányzatnak nincs jogköre, nyilván az illetékes hatóságok feladata eljárni, ha bejelentést kapnak” – jegyezte meg.

A Kisalföld kereste az osztrák férfit, de nem találtuk otthon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában