Járvány

2021.04.05. 12:19

A soproni oltópont munkatársait és az önkéntes segítőket süteménnyel lepte meg Barcza Attila – galéria

Sopron országgyűlési képviselője süteménnyel kedveskedett az oltópont munkatársainak és az önkénteseknek. Húsvét hétfőn a Várisi úti oltóponton 630-an kapták meg a vakcinát.

Etzl Edgár

Két állomás

Az első állomás a Templom utcai Szent Benedek Idősek Háza volt, ahol a képviselő süteményeket adott át az otthon lakóinak. Az eseményen Filepné Deák Éva, az intézmény igazgatója mondott köszönetet az ajándékért és elmondta, örül, hogy az itt élő hetven idős közül egy kivételével mindenki, valamint az itt dolgozó munkatársak is mind beoltatták már magukat.

A második állomás a Várisi úti Soproni Rehabilitációs Gyógyintézet volt, ahol az országgyűlési képviselő szintén süteményekkel érkezett, hogy megköszönje az itt segítő orvosok, ápolók, egészségügyi dolgozók, önkéntesek és katonák munkáját.

Fontos a regisztráció

- Fontos, hogy köszönetet mondjunk azért az elkötelezett munkáért, amit minden Sopron, és a térségben élő emberért végeznek az oltóponton. Szavakkal nehéz kifejezni, milyen fontos a segítség, hiszen a fegyelmezetten levezényelt oltással emberéleteket mentünk meg. Bízok benne, hogy továbbra is ilyen gördülékenyen fog zajlani a vakcinálás, és továbbra is kérünk mindenkit, hogy regisztráljanak, hiszen csak a lakosság tömeges átoltottsága elérése után térhetünk újra vissza a régi kerékvágásba – mondta Barcza Attila.

- Örömmel mondhatom, hogy az oltóponton a tervezett rendben halad a munka. Rendkívül fontos, hogy a várakozó páciensek nyugodtan, fegyelmezetten, a megfelelő távolság betartásával várják a sorra kerülést – mondta az oltópontnál dr. Kulcsár Dániel, a Soproni Gyógyközpont orvosigazgatója. Majd hozzátette: ezen a napon csak itt 630-an kapták meg a védettséget jelentő vakcinát.

Az önkéntesek feladatai

Húsvét hétfőn az önkéntesek között dolgozott Molnár Anikó, a Soproni Petőfi Színház színésznője is. – Mivel minden nap ide járunk, a saját szemünkkel látjuk, mekkora teher van az egészségügyi dolgozókon. Ha ezen akár egy kicsit is segíthetünk a munkákkal, azt szívesen tesszük az önkéntesekkel – fogalmazott.

Elmondta, az önkéntesek feladata főleg az oltásra érkezők tájékoztatása és koordinálása, illetve a mozgásukban korlátozottak közlekedésének segítése, valamint a lázmérés és a kézfertőtlenítések biztosítása. Hozzátette, az önkénteseknek is van munkahelye, de amikor lehetőségük nyílik részt vesznek az oltóponton a gyakran reggeltől estig tartó munkában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában