9,9 millió forint hat helyszín megtisztítására

2020.12.19. 17:09

Pályázati pénzből harcolnak az illegális szemét ellen Csornán

Illegális hulladéklerakókat számol fel jövő februárig a csornai önkormányzat. Közel tízmillió forint pályázati támogatást nyert a város a feladatra.

Cs. Kovács Attila

Major András alpolgármester (jobbra) és Király Imre mezőőr egy elszállításra váró szeméthalomnál a csornai határban.

Forrás: Kisalföld

Eredményesen szerepelt a Belügyminisztérium pályázatán a csornai önkormányzat, illegális hulladéklerakók felszámolására nyert támogatást. Összesen 9,9 millió forintot kapott a város a célra, hat helyszínt tudnak ebből a pénzből megtisztítani.

Major András alpolgármester elmondta: ilyen mértékű támogatás eddig nem érkezett Csornára erre a feladatra.

– Köszönjük a segítséget, hiszen nagyon fontos feladatról van szó. Azt tapasztaljuk és nagyon örülünk neki, hogy a kormánynak köszönhetően egyre több olyan pályázat van, amelyek a környezet- és klímavédelmet szolgálják. Információink szerint hamarosan újabb kiírás jelenik meg, melyen szintén indul az önkormányzat – jegyezte meg az alpolgármester.

Major András alpolgármester (jobbra) és Király Imre mezőőr egy elszállításra váró szeméthalomnál a csornai határban.
Fotó: Kisalföld

A mostani pályázatról kifejtette: felmérték a kritikus területeket, és a közel tízmillió forintból megtisztítják a Rét utca mögötti részt, a Toldi utca Vilmos parki szakaszát, a Thököly úti önkormányzati tulajdonú ingatlant. Külterületen a Döri út menti árok, a Maglócai út melletti árok, illetve a Tátra utca mögötti szántóföldek mellett található önkormányzati út szennyezéssel érintett részét is.

– A munkákat már megszerveztük, megrendeltük, rövidesen kezdődik a hulladék elszállítása. A pályázati kiírás szerint jövő február 28-ig kell elvégezni a feladatot – tette hozzá Major András. Természetesen így is marad még Csorna területén illegális szemétlerakó, melyeket újabb pályázatok támogatásával takarítana el a városvezetés. Hogy a rend aztán marad-e, az a helyieken is múlik.

Major András alpolgármester (jobbra) és Király Imre mezőőr egy elszállításra váró szeméthalomnál a csornai határban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában