Az út, amire rengetegen várnak

2020.10.16. 08:37

M83 – Épülhet Győr és Pápa között az út

Kara Ákos, a térség országgyűlési képviselője elmondta: hosszú, 2016 óta tartó előkészítő folyamat előzte meg a munkálatok megkezdését. Ennek köszönhető, hogy 36 kilométeres, 2x2 sávos autóútszakasz épülhet meg Győr és Pápa között. Az új útszakasz előnyeit nem csupán az itt élők élvezhetik, de az ország közlekedése szempontjából is fontos.

kisalfold.hu

Forrás: Nagy Gábor

Kara Ákos megjegyezte, hogy 2010 óta számos útberuházás kezdődött meg az országban, melynek része a Győr–Pápa szakasz. Az épülő út egy rossz nyomvonalú, balesetveszélyes részt fog kiváltani, és a környező települések is könnyebben kerülnek az ország vérkeringésébe. Az autóút kiváló lehetőséget biztosít továbbá a vidékre költözőknek, akik könnyebben érik el munkahelyüket.

Kovács Zoltán országgyűlési képviselő az „első kapavágás” fontossága mellett a leglényegesebb számadatokat ismertette. A 36 kilométeres, 2x2 sávos autóút munkálatait a Soltút Kft. és a Duna Aszfalt Kft. végzi. A Pápa–Dél-Tét 18,4 kilométeres szakaszon 15 műtárgy, két külön szintű csomópont, egy vasúti felüljáró épül, 653 fát és 54 ezer cserjét telepítenek. A Tét, dél csomópont–Győr 17,6 kilométeres szakaszon nyolc műtárgy, négy külön szintű csomópont, két turbókörforgalom épül, emellett 9000 fát és 191 ezer cserjét ültetnek.

Kiss Boglárka, a NIF Zrt. szóvivője elmondta, hogy a 90 milliárd forint nettó értékű beruházás átadását három év múlva, 2023 végére tervezik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában