Régi igény valósul meg

2020.10.21. 15:23

Közösségi ház épül Földszigeten

Jól halad a közösségi ház építése Földszigeten. Az önkormányzat a Vilmos Park Kft.-t bízta meg a fejlesztés felügyeletével. A munkálatokkal a számítások szerint még idén végezhetnek a kivitelezők.

Cs. Kovács Attila

A csornai önkormányzat közösségi házat épít a közigazgatásilag a városhoz tartozó Földszigeten. A beruházást pályázati támogatással valósítja meg a település, a kivitelezést a városüzemeltető Vilmos Park Kft. koordinálja. A képviselő-testület legutóbbi ülésén napirendre került a fejlesztés.

Dr. Bónáné dr. Németh Katalin polgármester elmondta: a közösségi házzal még lesz munka, de bíznak benne, hogy idén elkészülhet. A polgármester hozzátette: a pályázatot a Vilmos Park Kft. nyújtotta be és utófinanszírozott a program. Ezért azt javasolta a testületnek, a beruházáshoz szükséges 36 millió forintot adják át a társaságnak, hogy a folyamatban lévő kiadásokat fedezni tudják. A cég amint megkapja a támogatás részösszegeit, azonnal visszautalja az önkormányzat számlájára. Várhatóan 2021. március 31-ig a pénz így visszakerül a városhoz.

Az előterjesztésből kiderül, hogy a földszigetieknek régi igényük volt egy olyan épület, amelyben összegyűlhetnek, az egyházi, állami, önkormányzati rendezvényieket megtarthatják, illetve közösségi programjaikat lebonyolíthatják. A beruházásra önkormányzati tulajdonban lévő telket jelölt ki a város.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában