Ítélet most sincs

2020.10.06. 14:16

Darnózseli gyilkosság – Letartóztatták a felesége feldarabolásával vádolt N. Jánost

kisalfold.hu

Forrás: Kisalföld archív

Letartóztatta kedden a Kúria a darnózseli hentest, N. Jánost, akit azzal vádolnak, hogy megölte feleségét, a holttestet pedig a házukban lévő húsfeldolgozóban feldarabolta, ledarálta, maradványait elégette, majd szétszórta. A férfi mindeddig szabadlábon védekezhetett. A bíró indokolása szerint nagy a kockázata annak, hogy a férfi elszökik vagy elrejtőzik az ítélet elől – írta meg a telex.hu.

A vádlott, N. János nem ment el a Kúria keddi tárgyalására, amelynek , a közepén jelentette be a bíró, hogy a férfit aznap letartóztatták.

A darnózseli hentes ügye hat éve zajlik, de azóta sem született jogerős ítélet az ügyben – idézte fel a portál.

Korábban már kétszer – első fokon és a megismételt eljárásban – felmentették a férfit.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, utoljára 2019 októberében, másodfokon hirdettek ítéletet: akkor hét év börtönbüntetésre ítélték halált okozó testi sértés bűntette és könnyű testi sértés bűntette miatt. A döntés nem emelkedett jogerőre, a férfi letartóztatását a Győri Ítélőtábla utasította el. Az ügy azért folytatódott a Kúrián, mert az ügyész súlyosítást kért, a vádlott ügyvédje felmentést, az áldozat családja pedig azt: mondják ki az emberölést.

https://www.kisalfold.hu/kozelet/helyi-kozelet/darnozseli-gyilkossag-jon-az-itelethirdetes-a-gyori-itelotablan-online-tudositas-6511155/

A Győri Ítélőtáblán helyesen állapították meg, hogy a vádlott bűnös, és másodfokon a megfelelő logikai következtetéseket vonták le, ami korábban elmaradt, és nem tévedtek a minősítésben sem, azaz hogy N. Jánost nem emberölésért ítélték el – hangzott el a legfőbb ügyész képviselőjének beszédében a Kúrián kedden. A büntetés mértékét – a 7 év börtönt, melybe beleszámítanák az előzetesben töltött 29 hónapot -, törvénysértően enyhének tartotta.

A vádlott védője perbeszédében azt mondta, a bíróság első fokon kimerítően és hiány nélkül járt el, amikor a férfit felmentették. A védő szerint most sem tudjuk, mi történt a nővel pontosan, de “ki sem tudjuk következtetni”. Ilyen hiányosságok mellett pedig nem történhet más döntés, minthogy a védencét felmentik a vádak alól, mert a bizonyítékokat nem lehet pótolni csak gondolatokkal, feltételezésekkel, mondta a védő.

A bíróság ezután az ülést elnapolta október 13-ra, amikor a vádlott beszélhet az utolsó szó jogán – számolt be a tárgyalásról a telex.hu .

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában