Tegyük meg a környezetünkért!

2020.09.24. 08:05

Változik a szelektív hulladékgyűjtés Győr környékén – osztják az új kukákat – fotó

A múlt hétvége és az előttünk álló hétvége is az új hulladékgyűjtő edények átadásáról szól több Győr közeli településen. Öttevényen a kukákat a községházán vehetik át a tulajdonosok.

Szeghalmi Balázs

Az elmúlt és az előttünk álló hétvége is az új hulladékgyűjtő edények átadásáról szól több Győr környéki településen. Öttevényen a községházán vehetik át a kukákat a tulajdonosok. Azok az idős öttevényiek és mozgásukban korlátozott emberek, akik nem tudnak az edényekért menni, a helyi polgárőrség tagjainak segítségében bízhatnak.

„Közel 1100 új kukát adunk át. Eddig nagyjából az edények fele talált gazdára. A múlt hétvégi osztáson jelentős volt az érdeklődés. A vártak 90 százaléka átvette a gyűjtőedényt” – mondta el Bider Zsolt polgármester. – A helyi szelektív gyűjtőszigetek október vagy november végén szűnnek meg a faluban. Az új kukákba papírt, műanyagot és fémdobozt rakhatnak a családok – tette hozzá.

Mint azt portálunk megírta: néhány éven belül megváltozik a szelektív hulladékgyűjtés a Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodás Önkormányzati Társulás 3000 négyzetkilométeres szolgáltatási területén. Első körben tíz településen (Kunsziget, Ikrény, Öttevény, Abda, Börcs, Mosonszentmiklós, Gönyű, Nagyszentjános, Ács és Bana) tesztelik az új rendszert októbertől.

Bider Zsolt, Öttevény polgármestere a gyűjtőedények osztása közben. Fotó: Huszár Gábor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában