járványgóc

2020.08.25. 13:10

Koronavírus Bécsújhely környékén: több mint hétszáz embert kell tesztelni

Két férfinak pozitív lett a koronavírus-tesztje Ausztriában. Mivel hétfőtől csütörtökig edzettek egy bécsújhelyi konditeremben, a velük egy időben ott tartózkodó több mint hétszáz embernek kötelezően el kell végeztetniük az ingyenes szűrést.

kisalfold.hu

Wiener Neustadt (Bécsújhely) városa bejelentette, hogy két harminc év körüli férfi hétfőtől csütörtökig naponta edzett az M-Fitness nevű konditeremben, olvasható a noe.orf.at hírei között. Összesen 717 ember sportolt velük egy időben ugyanott, mindegyiküket felszólítottak a költségmentes koronavírus-teszt elvégzésére.

Hétfőn segélyhívó központot állítottak fel a városházában. Tíz városi alkalmazott telefonon és e-mailben értesítette a lehetséges érintetteket.

A városháza adatai szerint az érintettek a Bécsújhely, és a Bécsújhelyi járás mellett a Neunkircheni, a Badeni, a Lajtabrucki, a Nagymartoni, a Kismartoni, a Felsőpulyai járásokból, valamint Kismarton városából is érkeztek. A szűrést ma és szerdán rendezik meg az Arena Nova rendezvényközpontban Bécsújhelyen. A teszteknek 48 órán belül lesz eredménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában